EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1588

Bijdrager:

Jaar:

1939

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Bredalaan

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Strijp

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Omgeving Bredalaan.

Beschrijving

Een prachtige luchtfoto van de vooroorlogse situatie rond de Theresiakerk. De woningen in de Bredalaan waren eigendom van boer Faassen, die toendertijd de Lievendaal bewoonde. De lange rechte streep, die als het ware diagonaalsgewijze over de foto loopt, was de vroegere Paaltjesweg. De kale vlakte links van de Paaltjesweg was het voetbalveld van Avanti, de club uit deze buurt. Van het gebouwtje rechtsboven, met de antennes, weten we niet waar het voor diende. Het had een groengeverfde schutting en er werd 'nooit iemand gezien'. De meisjesschool in het midden en geheel links heeft aan het einde der tachtiger jaren plaats gemaakt voor appartementen voor bejaarden.


Geplaatst op

13-10-2005

Reacties:

Datum: 15-09-2006
Naam: Johan Vervest  
img

Jammer dat er van de Theresiakerk en de parochie niet meer foto's beschikbaar zijn.


Datum: 11-02-2009
Naam: smits  
img

Volgens mij was het gebouwtje met die masten de oude filmstudio van de nv Philips, maar was in de oorlog sowieso niet meer in gebruik. De hr. Aantjes zwaaide daar de scepter. Ik heb dat van horen zeggen dus pin me daar niet op vast. wat ik wel gezien heb is dat in de oorlog de ruiten ingegooid waren. Mijn vader vertelde over de filmstudio, misschien dat er bij Philips nog iets van mijn verhaal te achterhalen is.


Datum: 02-05-2020
Naam: Joop Mengde  
img

Was dat geld voor de bouw van al die woningen niet afkomstig uit de verkoop van grond voor de bouw van Philipsfabrieken, heb ik me vaak afgevraagd?