EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15727

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Josephschool / St Trudoschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
6e Klas St. Trudoschool 1957/58

Beschrijving

De 'oude' klas van mijn man Arend (toen nog Harrie) uit de St.Trudostraat. Met v.l.n.r: zittend: (?)Rensen; ?; Arend (toen nog Harrie) de Groot; Peter Smits; Hennie de Groot; Ton Linders; Martin van de Munckhof; Pietje Schoofs; Jan Pennings; Leo van de Ven; Albert Mertens; Benny Verstraaten. Middelste rij:(?) van de Kerkhof; Tiny Trines; Tom Lammers; Doki Jacobs; Nico Keeris; Henk van Gils; ?; ?; ?; Theo van Werkhoven; Noud Rooijakkers. Achterste rij: onderwijzer Gondrie; ?; (?) Rensen; Jac Kruissen; Adrie Aarts; Tonnie Stoker; Jos Klaasen; (?) van de Poel; (?) Swinkels; Bernhard Jorissen; Jakkie Kok; Ronnie Martina; Kees den Teuling; ?.


Geplaatst op

05-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-05-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

De huizen op de achtergrond staan aan de Tjalkstraat.


Datum: 05-05-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wat leuk, Arend de Groot als jongetje, zittend 3e van links. Hij herkende de situatie zelf helemaal niet en al helemaal wist hij niet dat zijn neef Hennie de Groot bij hem in de klas heeft gezeten. Ik ben toch zo blij met deze jongensfoto. Zit Cor Raaijmakers hier ook nog bij soms?


Datum: 06-05-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Het is raar, Marijke, maar Cor Raaijmakers herken ik niet op de foto. Ik mis er nog wel meer: Harrie van de Ven (van de kapper aan de Schootsestraat), Jo Smulders, Joop van Dongen. Maar zo zie je, het leven is vol verrassingen, ik zo maar bij jouw Arend, die vroeger Harry heette, in de klas.


Datum: 06-05-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Arend is zijn naam, net als die van zijn opa, oom en neef. Helaas heeft de pastoor in die tijd gezegd dat ze maar Harry moesten zeggen omdat Arend een protestantse naam was. En dat deden goed katholieke mensen toen dus maar.


Datum: 07-05-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

Harrie van de Ven, van de kapsalon aan de Schootsestraat, staat hier in de middelste rij, iets rechts van het middden met de geruite blouse en armen over elkaar. Als de meester links nummer 1 is, staat Harrie van de Ven 8ste vanaf links. Doki Jacobs ging later naar het seminarie om priester te worden, maar brak de studie halverwege af. Zijn moeder ging met mijn vader wel eens mee naar Roermond, waar hij volgens mij intern was. Hij woonde naast de protestantse kerk in de Schootsestraat.


Datum: 26-09-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Cor Raaijmakers staat naast Henk van Gils in de middelste rij.


Datum: 28-06-2009
Naam: Nol Wagemakers  
img

Ik ben Nol Wagemakers, zittend 2e van links. Op de middelste rij vijfde van links staat mijn vriendje Ronnie Keeris (en niet Nico). Wij woonden alle twee op de Schootsestraat. Heel leuk om deze foto weer eens te zien!


Datum: 05-09-2010
Naam: Mieke Gondrie  
img

De onderwijzer is inderdaad mijnheer Joop Gondrie. Hij woonde in die tijd in Helmond. Leuk om de foto te zien. Hij is mijn vader. Hij is overleden op 27 februari 1995.


Datum: 19-11-2011
Naam: Frans Nijsten  
img

Meester Gondrie roept bij mij de herinnering op van enthousiast zingen en pianospelen. Verder herken ik op de foto alleen Leo van de Ven, Jan Pennings, Piet Schoofs en Tony Stoker. Jac Kruissen, die ik pas veel later heb leren kennen, heb ik onlangs nog ontmoet bij een borrelfeestje.


Datum: 20-10-2016
Naam: Bert van Kreij  
img

Ik vind het wel leuk dat ik mijn verkoopleider op de foto heb herkend, t.w. Tini Trines, inmiddels genietend van zijn AOW en pensioen. Groetjes uit Geffen.