EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15687

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Prins Hendrikstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Margaretha Sinclair Huis

Beschrijving

Op Prins Hendrikstraat 6-12 werd in 1930 een tehuis gevestigd voor jonge werkende meisjes als bescherming tegen de verleidingen en gevaren op godsdienstig en zedelijk gebied. Er was plaats voor zo'n 20 tot 24 meisjes. (Uit de Eindhovense Illustratie van Theo Verschueren.)


Geplaatst op

01-05-2008

Reacties:

Datum: 02-05-2008
Naam: Engelien Steenbruggen  
img

We hebben vroeger in het pand Prins Hendrikstraat 8 gewoond. Tijdens een verbouwing ontdekten we dat de woonkamer een doorgang had naar de woonkamer op nr. 10. Op de hoogte van de schoorsteen van de voorkamer. Toentertijd hebben we ons afgevraagd waarom dat was.


Datum: 03-05-2008
Naam: Liesbeth.Bron  
img

Engelien, dit huis met het naambord op de gevel is voor mij heel speciaal want het is mijn geboortehuis! Mijn ouders gingen er na hun huwelijk in 1941 wonen en hebben er tijdens de oorlogsjaren nog een bombardement meegemaakt. Het huis rechts van ons, een stukje voordeur is nog net te zien, is toen helemaal weggevaagd. Het huis van mijn ouders is toen aan de achterzijde zwaar beschadigd geraakt. Zelf zaten ze met hun baby, mijn broer, in de kelder en hadden het wonderwel overleefd!


Datum: 07-06-2008
Naam: Luc van Antwerpen  
img

Mijn opa en oma (Van Trigt) woonden destijds in de Prins Hendrikstraat, ik weet alleen niet meer welk nummer. Opa (Cees van Trigt) had een assurantiekantoor, was voorzitter van de Meijerijse vereniging, en unne goeie mens. Zijn vrouw, oma Lucia van den Boogaard, was iets minder toegeeflijk. Mijn vader noemde haar wel eens unne dragonder. Ik zie ze nog lopen, gearmd via de Kleine Berg, langs (of naar binnen) via de Vrijstraat, naar Van Diessen op de Markt.


Datum: 08-06-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Luc, het gezin van Franciscus C. van Trigt woonde op nr. 45, vanaf de beginjaren 30 tot 1966, toen hij is gestorven. In 1934 stond er: Eerste Eindhovensche Gelukskantoor FC van Trigt. Later werd dat Assurantiekantoor.


Datum: 04-07-2008
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Hallo Luc, jouw grootouders woonden achter ons (Boekbinderij Bogaars). Ze hadden grote fruitbomen in de tuin. Beneden kantoor en boven wonen. Ik kom nog regelmatig in het huis.


Datum: 26-11-2021
Naam: Giel van Hooff  
img

Het blok van oorspronkelijk vier boven- en vier benedenwoningen dateert van 1908 en is een ontwerp van de Helmondse (jawel) architect Lambert de Vries, over wie ik een publicatie voorbereid. Bij het RHCe is nog de blauwdruk van het ontwerp bewaard.