EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15683

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
VIPRE

Beschrijving

In de jaren '60 had Philips een chronisch tekort aan personeel en ging daarom mensen uit o.a. België halen. Hierdoor ontstond het werkwoord 'Vipren' onder de buschauffeurs: 'morgen moet ik nog wa vipren na m'n werk'. VIPRE: Vervoer Industrieel Personeel Regio Eindhoven. (RHCe Beeldbank 0194523)


Geplaatst op

30-04-2008

Reacties:

Datum: 03-05-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

En een van die chauffeurs was voetballer Johan de Vrindt, speler in het eerste elftal van PSV en Belgisch international.


Datum: 17-10-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat was kort na de oorlog ook al het geval. Hoe vaak heb ik niet op de hoek van de Kleine Berg, bij de drukkerij van het Eindhovens Dagblad, de schier eindeloze stoet bussen gezien die uit de richting Strijp of de Emmasingel kwamen op weg naar de Aalsterweg en verder. De bussen vormden een allegaartje in kleur, grootte en leeftijd, met Nederlandse en Belgische nummerborden. Gelukkig voor de eigenaren bestond de apk-keuring nog niet. Philips had ook eigen bussen, trucks met oplegger. De trucks werden gebruikt voor vervoer van producten met een gesloten oplegger, en voor personeel een met ruiten. Op zaterdag werden een paar van die bussen gebruikt om de jeugdspelers van PSV naar uitwedstrijden te rijden, een ongekende luxe in een tijd waarin er nog maar heel weinig mensen auto's hadden.