EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15623

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Clausplein

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woontorens / Torenflats

Onderwerp 3.:

Regent

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Regent

Beschrijving

De 96 meter hoge woontoren De Regent, op wat tegenwoordig het Clausplein heet, op de hoek van de Emmasingel en de Willemstraat. Het was de eerste woontoren in het centrum en hij werd net voor de millenniumwisseling, in 1999, voltooid. Op de begane grond bevinden zich winkels, daarboven 34 verdiepingen met appartementen, waaronder een zeer ruim penthouse op de twee hoogste verdiepingen.
Na de Regent zijn er in ruim twintig jaar intussen zeven woontorens bij gekomen (en de komende jaren worden dat er nog meer), waarvan er drie hoger zijn dan De Regent. Desondanks is verdieping 34 nog steeds het hoogste nummer dat in Eindhoven te vinden is.
In 2021 kwam aan het licht dat bij de bouw fouten waren gemaakt. Er was namelijk onvoldoende rekening gehouden met uitzetting van het frame dat de verdiepingen in secties verdeelt, waardoor stukken steen van de gevel afbrokkelden. De complete gevel, bestaande uit 440.000 bakstenen, moest steen voor steen worden vervangen en de ruimte tussen de verdiepingen moet worden verruimd. Dit kwam volledig voor rekening van de bewoners zelf. Over de aanspraklijkheid en de kosten ontstond een juridische strijd. Zie ook o.a. foto's 28712, 53109, 51079, 51986 en 51988.


Geplaatst op

09-08-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto