EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15578

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Van Thienenlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Aanleg Van Thienenlaan

Beschrijving

Rechts de flats aan De Waghemakerstraat. Links het terrein waar later het Catharinaziekenhuis zou worden gebouwd.


Geplaatst op

14-04-2008

Reacties:

Datum: 14-04-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Begin jaren 60 bouwde Van Vliet en Van Dulst bouwbedrijf uit Rotterdam 5000 woningen in Brabant in het Pronto-systeem van de eveneens Rotterdamse architect Maaskant. Honderden van deze woningen kwamen in Eindhoven, eengezinswoningen en flats. In het bouwplan Mensfort werden een aantal van deze flats gebouwd in de Willem van Kesselstraat en in de De Waghemakerstraat. De straat in aanleg op deze foto is volgens mij niet de Dr. Cuyperslaan maar zou de De Waghemakerstraat kunnen zijn. Op de foto herken je b.v. de ingangen van de flats en die liggen aan de De Waghemakerstraat. Bovendien is op de Dr. Cuyperslaan de afstand tussen de flats en de weg veel groter. Ik kan alleen het hoge gebouw links op de foto, met de schoorsteen, niet thuisbrengen.


Datum: 15-04-2008
Naam: Ed Van Der Sande  
img

Duidelijk de De Waghemakerstraat. Bij de Willem van Kesselstraat staan de flats dwars en bij de Dr. Cuyperslaan is er zeker 10 meter gras tussen de weg en de flats.
Maar zeer leuke foto, hopelijk volgen er nog meer uit mijn wijk!


Datum: 15-04-2008
Naam: Riet Delissen Dekkers  
img

Wij woonden op nr. 8 in de Waghemakerstraat. Dat was in de eerste blok vanuit de stad. Er was een zijraam en dan keken we op de flats aan de Willem van Kesselstraat. Op deze foto zijn duidelijk woningen te zien op de kop. Ik vraag me dus af of dit de Dr. Cuyperslaan is.


Datum: 15-04-2008
Naam: Annelies de Jongh-v.d. Sommen  
img

Zou dit de Van Thienenlaan kunnen zijn? En dat de toren links achter dan de toren is van de steenfabriek op de Boschdijk?


Datum: 15-04-2008
Naam: Hans van der Ligt  
img

Dit is zeker niet de De Waghemakerstraat, gezien het feit dat de kleine balkons dan aan de verkeerde kant zitten. Bij de flats aan de De Waghemakerstraat zitten de kleine balkons aan de zijde van de Dr. Cuyperslaan. Zelf heb ik van 1965 tot 1985 op de De Waghemakerstraat 92 gewoond.


Datum: 15-04-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik denk dat je gelijk hebt Annelies. De De Waghemakerstraat kan het definitief niet zijn, het rechter blok heeft nl. 6 woningen per bouwlaag en zo'n blok vind je niet in de De Waghemakerstraat. Vanaf de Frankrijkstraat gezien heeft de Van Thienenlaan blokken van resp. 6, 8 en weer 6 woningen en dat klopt wel met deze foto, die dan wel ouder moet zijn dan 1962.


Datum: 15-04-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Ook Hans heeft gelijk. Kijk eens op foto 3320.


Datum: 15-04-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kan dit wellicht ook nog de Mathijs de Layenslaan zijn? Aan het eind van de straat op bovenstaande foto moet je rechtsaf (Menno van Coehoornlaan?). De Van Thienenlaan loopt echter rechtdoor tot aan de Barrierweg, toch?


Datum: 15-04-2008
Naam: Annelies de Jongh-v.d. Sommen  
img

De eerste huizen na de flats zijn volgens mij appartementen aan de Menno van Coehoornlaan, links daarvan loopt de Van Thienenlaan dan gewoon door tot de Barrierweg. En dat dak waar de schoorsteen van de steenoven op lijkt te staan is denk ik het dak van de Corneliusschool aan de Barrierweg.


Datum: 15-04-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ben, dit kan de Mathijs de Layenslaan niet zijn. Aan de Mathijs de Layenslaan staan geen flats, maar gewone woonhuizen. En wat de Menno van Coehoornlaan betreft die begint in de bocht vanuit de Frankrijkstraat. Annelies, dit kan de Menno van Coehoornlaan niet zijn, want er staat wel een aantal rijen flats maar niet op een rij. Vanuit de Mathijs de Layenslaan staan er eerst gewone woningen en daarna een rij in de lengte en drie haaks op de Menno van Coehoornlaan.


Datum: 16-04-2008
Naam: Frans Baats  
img

Annelies de Jongh-v.d. Sommen heeft gelijk, dit is de Van Thienenlaan. Dit was na mijn opleiding als timmerman mijn eerste baas in 1958. Mijn broer Christ Baats woonde later in de eerste blok recht tegenover Harry van Bakel, de visboer. En die lange schoorsteen stond op de steenoven naast het voetbalveld van Woensel aan de Boschdijk.


Datum: 16-04-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Dan staat hiervoor rechts, dwars op deze flats ook nog een flat, parallel met de Frankrijkstraat. Ik denk dat deze foto eerder is gemaakt dan 1962 omdat Henk Gulikers bij mij in die tijd op de Paulusschool zat en in de rechtse flat op deze foto woonde. Deze flats lijken me nog niet bewoond.


Datum: 02-08-2008
Naam: Els Kemper  
img

Dit lijkt inderdaad de Van Thienenlaan en dan zou helemaal achteraan in de straat de jongensschool aan de Barrierweg moeten staan. Er waren twee jongensscholen en dit was de school van hoofdmeester Van Rijdt, tweede van de hoek met de Van Thienenlaan. Op de hoek stond een groot huis waar een klasgenootje van mij woonde. In dat zelfde huis is veel later een bekende judoman (Pim Smit?) een sportschool begonnen. Ik ben in 1958 in die flats aan de Van Thienenlaan gaan wonen in de eerste zijstraat vanaf de Frankrijkstraat. Wij waren een van de eerste bewoners na de eerste blok en die aan de Frankrijkstraat. Deze foto zou dus al van vóór die tijd zijn en ik denk uit 1956/57. De eerste flat op de foto zou de tweede blok moeten zijn gezien vanaf de Frankrijkstraat. Je kunt hier op de foto ook zien dat de stoeprand rond is en dat zou dan het begin van onze zijstraat moeten zijn die overigens ook Van Thienenlaan heette. Inderdaad hadden de Van Bakels een viswinkel daar. Alles was daar nog bouwland en korenvelden toen ik er ging wonen. Je kon in die tijd van de Boschdijk uit over een zandpad regelrecht door de velden naar de Woenselse Markt lopen. Bijna naast het kerkhof van de Pauluskerk stond een huis waar een invalide man woonde en ernaast was het begin van dat pad wat later de Mathijs de Layenslaan werd. Die hele hoek daar is in zeer korte tijd gebouwd. Het eerste waren de voorste flats klaar en snel erna de eerste winkels. Meteen erna kwamen de huizen. Maar zoals je hier op de foto kunt zien was er nog geen sprake van winkels want die zouden dan links op de foto te zien moeten zijn. In de tweede groep winkels die tegenover de derde flat werden gebouwd zat een herenkapper; Gerard van Vroonhoven. Ernaast was een melkboer en het eerste winkeltje was een kruidenier. De visboer zat vooraan in de straat in een andere groep van winkeltjes. Het was het begin van de geasfalteerde straten en er reden nauwelijks auto's, dus konden wij er heerlijk rolschaatsen. Menigeen die daar heeft gewoond moet mij daar ongetwijfeld als meisje wel eens bezig hebben gezien. Ik heb daar heel wat Hudora-wielen en stoppen versleten. Ik heb er tot 1969 gewoond. Frans, misschien kunnen jij en je broer je nog herinneren dat er achter zijn flat een grote gipsput was. Later is daar een grasveld gekomen met klimrekken en een zandbak.