EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15083

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Van Dissel / Van den Briel & Verster / Gebr Bisdom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van Dissel 25-jarig jubileum

Beschrijving

Bovenste rij van li. naar re. : 4= mevr. Baken-Kley, 8= Philip v.d. Bor, 9= Koosje v.d. Bor Middelste rij van li. naar re. : 1= Wouter v.d. Bor, 2= mevr. Brouwer, 4= hr. Brouwer, 5= mevr. Nienhuis, 6= Jo Nienhuis Onderste rij van li. naar re. : 3= Nico Baken, 10= hr. Bussink


Geplaatst op

22-02-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-07-2009
Naam: Maarten Bergman  
img

Bovenste rij van li. naar re.: 5 = Van Noppen, middelste rij van li. naar re.: 9 = Van Delden


Datum: 17-07-2009
Naam: Maarten Bergman  
img

Tekst van Wikipedia - dus hoe kan het dan een 25-jarig jubileum van Van Dissel zijn? Is het niet het jubileum van een van de medewerkers?
E.J.F. van Dissel & Zn. was een linnenweverij die is opgericht door de Bladelse dominee E.J.F. van Dissel. Hij begon een fabriekje in Bladel om wat extra inkomsten te genereren voor zichzelf en een aantal arme boeren. In 1873 kwam hij naar Stratum en in 1875 startte daar de linnen- en pellenfabriek. Het was een klein fabriekje maar, nadat de dominee zich in 1890 had teruggetrokken, ging men kunstzinnige stoffen maken. Ontwerpers als Cornelis van der Sluys, Chris Lebeau en Maurits Cornelis Escher leverden hun bijdrage. Er werd onder meer geleverd aan rederijen van passagiersschepen en aan vorstenhuizen. In 1963 fuseerde Van Dissel met Van den Briel en Verster. In 1971 werd de fabriek gesloten.


Datum: 13-09-2010
Naam: D J Nienhuis  
img

Bovenste rij no 5 is inderdaad de heer Van Noppen. De heer en mevrouw Nienhuis op de foto zijn mijn ouders. Ik denk dat het ter ere was van een jubileum, van de heer Brouwer. Alhoewel, mijn vader ziet er wel erg deftig en feestelijk uit met zijn smoking. Gaan we uitzoeken. Daar kom ik nog wel een keer achter. Dezelfde foto heb ik ook nog met meerdere in een album.