EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1478

Bijdrager:

Jaar:

1983

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Boegstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Boegstraat.

Beschrijving

De Boegstraat in de Strijpse Botenbuurt, gezien vanaf de kruising met de Schoenerstraat. We zien nog de oude bebouwing, die inmiddels in vrijwel de gehele wijk is verdwenen. (RHCe 0019168)


Geplaatst op

04-10-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-01-2007
Naam: Silvo Hoeks  
img

Mijn zus Jose en haar man Hans Nouwens woonden op het derde huis van de hoek. De caravan was van hun buren, de familie Schoonderwald.


Datum: 08-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Net niet op de foto links voorbij het PNEM huiske was vroeger het winkeltje van Harrie van der Linden. Daar kochten wij dikwijls snoep. Twee bakkesvols voor een stuiver of twee Belga's (kauwgum). Snoeppapier, stroopsoldaatjes, jodevet en zwart-wit waren ook heel populair in die tijd. De Boegstraat liep dood tegen de achterkant van de Strijpsestraat.


Datum: 10-09-2007
Naam: Mathieu Nouwens  
img

Het buurtje van vroeger is niet meer net als toen. Ik ben er pas geweest en het oude vertrouwde huisje is niet meer nummertje 31.


Datum: 11-01-2008
Naam: Heino Van Schoonderwalt  
img

Wat heb ik hier een hele leuke tijd gehad, elke avond waren we buiten aan het spelen, verstoppertje, voetballen noem maar op en inderdaad dat PNEM huiske daar was het altijd te doen. Nu zit iedereen binnen, maar wij waren altijd buiten. (Eddy Versmissen, Egbert Frederiks, Sjon en Erik v/d Poppel, Katie van Lieshout, Peter Cornet, Lisette van Zon, Angelina Vereggen).
Echt een keigave tijd gehad daar in ONZE BOTENBUURT....


Datum: 03-09-2009
Naam: Wim Aarts  
img

Het is nog steeds een gezellige buurt. Als het goed weer is zitten we nog steeds buiten met ons stoeltje maar de ouderen zitten aan de tv en de jongeren aan de pc. Ik woonde 2 huizen van Harrie v/d Linden en ik ging het jodevet bij het duitserke halen in de Strijpsestraat. Maar ik heb een vraag: Er stonden 6 huizen van 25 tot en met 35. Maar waar waren nummers 1, 3, 5. Zijn die er ooit geweest? Ik weet het niet.


Datum: 03-01-2014
Naam: Monique Verwijst  
img

Hallo, mijn opa en oma Verwijst woonden in 1977 aan de Schoenerstraat 37 in Strijp. Wie kan mij vertellen hoe die mensen van Pruimboom met de voornaam heten die er toen tegenover woonden. Naast mijn oma woonde de fam. Verdonk. Wie kan mij helpen?


Datum: 21-03-2018
Naam: Gerard van Moorsel  
img

Volgens overlevering (van mijn opa), want ook ik stelde de vraag waar is nr. 1 etc. liep vroeger de Boegstraat verder door. Ik weet niet of hij doorliep tot aan de Strijpsestraat, maar dat lijkt me logisch (net als de Trudostraat). Oorlogsgeweld heeft daar huizen gesloopt en toen werden het wat je nu noemt volkstuintjes. Ik woonde begin jaren ‘50 op nr. 29. De buren aan een kant weet ik nog, Jan en Zus van Engeland. Op het einde (dus bij het afsluithek) woonde de fam. Vervoort.