EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14711

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

St Anna

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Anna- huishoudschool

Beschrijving

Derde rij van onderen van links naar rechts: ?, ?, Hanna Mes, Lieke Slegers, Gonnie Beckx en Gerrie Breumelhof. De rest kan ik me niet meer herinneren. Deze school stond aan de Frederiklaan.


Geplaatst op

10-01-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-01-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Foto is geplaatst onder Maris Stella. Heeft de school meerdere namen gehad? St. Anna was ook op de Berlagelaan en mijn zus zat in 1960 dus op St. Anna op de Frederiklaan! Ik weet ook dat St. Anna meerdere locaties heeft gehad. Juffrouw Sol was hoofd op de Frederiklaan, maar ook op de Berlagelaan zoals staat op foto 3749!


Datum: 12-01-2008
Naam: Nellie van den Biggelaar Schalkwijk  
img

Huishoudschool St. Anna was eerst gevestigd aan de St. Jorislaan. Daarna zijn ze tijdelijk naar de Frederiklaan gegaan, tot de nieuwe school aan de Dr. Berlagelaan klaar was. En juffrouw Sol was op de St. Jorislaan al hoofd van de school.


Datum: 12-01-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Naast juffrouw Sol kan ik me ook nog juffrouw Tielen herinneren. Zij gaf kookles.


Datum: 16-01-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Huishoudschool St. Anna was eigenlijk de huishoudschool van Tongelre. Heeft op diverse noodlocaties gezeten. Een van die locaties was inderdaad St. Jorislaan. Van daaruit kregen de meisjes les overal in de stad. B.v. gymlessen in de Schalmstraat, tekenlessen in de Kanaalstraat en kooklessen in de Jan Smitzlaan. Later is de school voor Tongelre gebouwd aan de Hercules Segherslaan en inmiddels ook al weer verdwenen. Een paar namen van leerkrachten ken ik nog: dhr. van Dijk, dhr. Janssen, juffr. Broekhuizen, juffr. Van Engeland en hoofd van de school juffr. Bloks.


Datum: 17-01-2008
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Marijke, dat was niet de St. Annaschool maar de St. Monica. Ik heb nog op de diverse locaties les gehad.


Datum: 27-01-2008
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Wat een gehussel van schoolse namen. Lijkt me wel eens een goed plan om het in kaart te brengen. Wie durft dit met mij te gaan proberen? De docenten hadden ook veel heen en weer te gaan. Juffrouw van Engeland en juffr. Broekhuizen zaten ook op de Langenakkerweg, evenals de heer Van Dijk (woonde in Stratum). Ook ik heb op de Monicaschool gezeten en kreeg ook les achterom bij de studentenkapel.


Datum: 27-01-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Dwalen we niet een beetje af van het onderwerp van deze foto? Het gaat hier om de huishoudschool St. Anna aan de Frederiklaan.


Datum: 27-01-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, klopt Ellie, ik haal een en ander door elkaar. St. Monica was de huishoudschool van Tongelre, die steeds overal noodlocaties had, waarover ik sprak. Ik beschik nog over een klassenfoto, met de heer Van Dijk, die ergens gemaakt is in een tuin bij een zonnewijzer. Zogauw ik hem heb gevonden, stuur ik hem door. Ik zou wel graag willen weten waar deze locatie was, want zo'n mooie tuin was in ieder geval niet bij de school aan de St. Jorislaan.


Datum: 02-08-2008
Naam: Sepha Korsten  
img

Ik heb op de St. Annaschool gezeten. In de Rechtestraat tegenover de Hema hadden wij school en op de binnenplaats van het Binnenziekenhuis. Bij juffrouw Sol, dat was de directrice van die school. Later zijn wij in het tweede schooljaar van mijn school naar de St. Jorislaan verhuisd.


Datum: 26-04-2010
Naam: Jac Manders-Jansen  
img

Ik heb twee jaar op de St. Anna aan de Frederiklaan op school gezeten. De directrice was juf Sol en bij de lessen waren het voornaamste de naaldvakkenopleiding voor coupeuse. Die gaf juf Belieën. Dat was in de jaren 59 tot 62. Misschien zijn er nog leerlingen die mij kennen. Laat dan eens wat horen.


Datum: 27-07-2014
Naam: Hannah den Dekker - Mes  
img

Ik ken niemand meer, alleen Lieke!