EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14642

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kerkstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kerkstraat 1-17

Beschrijving

Hier nog eens alle panden van de zuidzijde van de Kerkstraat, 10 jaar vóór de opnamen van de vorige foto's. Met de ETOS en met Toirkens en met de USA-shop.


Geplaatst op

02-01-2008

Reacties:

Datum: 02-01-2008
Naam: Diny Nagel  
img

In dit filiaal was destijds ook de enige ETOS boodschappen-bezorgdienst gevestigd. Men kon hier boodschappen bestellen die dan door de hele stad bezorgd werden. In andere filialen kon dit in principe niet, hoewel er ook wel bijzondere klanten waren die dit toch voor elkaar kregen!


Datum: 02-01-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Links van Toirkens, Govers Vos (dameshoeden), Caspar de Haan schildersbedrijf, De Coo groenten en fruit, Van de Kerkhof (koster St. Catharinakerk).


Datum: 03-01-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Diny, van wie heb je deze wijsheid? Op de Kerkakkerstraat was een filiaal gevestigd vanwaar de hele klantenkring van Etos werd bevoorraad, tot ver in de omtrek van Eindhoven. Bij aflevering werd de bestelling voor de komende week opgenomen! De familie Philips op de Eindhovense golf was ook vaste klant. De auto van de Etos kruidenier heb ik er regelmatig gezien.


Datum: 25-02-2008
Naam: Edmond De Smet  
img

Diny, helaas heeft Wil van Hout gelijk. Ik heb van 1953 tot 1964 op Kerkstraat nr. 17 gewoond. We hadden geen bezorgservice. Wel verkochten we brood en banket. Dus een directe concurrent van bakker Peters verderop in de straat. Mijn moeder was filiaalchef. Op de foto rechts van de ingang zie je een kwatta-repen-automaat. Dikwijls had deze een storing, wat resulteerde in aanbellen. Ook op zondag. De automaat werkte op kwartjes. De ingang naar de bovenwoning was via de winkel. Wij moesten met vijf personen de ruimte delen. Twee slaapkamers, keuken en woonkamer. De rest van de ruimte was van de familie Van de Velden op Kerkstraat nr. 15. Ik weet nog wel dat een van onze vaste klanten de fam. Daniels was, die in de Jacob Catslaan woonde.


Datum: 26-02-2008
Naam: Rini Heldoorn(antheunis)  
img

Heeft boven de Etoswinkel ook niet ooit de familie van Soest gewoond, waarvan de dochter met Peter de Bus getrouwd is, althans verbleef daar toch een juffr. Van Soest?


Datum: 26-02-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

Familie Hendrik van Soest woonde er van 1945 t/m 1953, net vóór de fam. De Smet.


Datum: 28-02-2008
Naam: Edmond de Smet  
img

Rini, de dochter was Mia van Soest. Zij had later, met haar man Peter, restaurant de Bus in de Nieuwstraat.


Datum: 23-04-2008
Naam: J.A.M. de Haan  
img

Jan van der Meulen vergeet het pandje tussen De Coo en van de Kerkhof. Daartussen was nog gelegen, in een soortgelijk pandje als van De Coo, het pandje van bakker Peeters.


Datum: 19-07-2012
Naam: Ad Maas  
img

Waarschijnlijk ben ik dat manneke (of mijn neef Edmond de Smet) die daar achter het glas op de eerste etage staat! Ik ben in dat pand erg veel geweest, omdat mijn tante daar filiaalchef was van de Etos-winkel en ook omdat mijn oma en mijn opa daar woonden, alsook mijn oom René de Smet! Ik heb er mooie en warme herinneringen aan!


Datum: 26-10-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Voor de jongere EiB-generaties: in ik denk 1952, was hier iets te zien dat nu misschien op de lachspieren zou werken. PSV en EVV waren de competitie gelijk geëindigd en moesten in een beslissingswedstrijd uitmaken wie zich kampioen mocht noemen. De wedstrijd was in de Vliert in Den Bosch en het ED had Leo Pagano gehuurd om verslag te doen dat alleen op deze plek was te horen. Op alle hoeken werden luidsprekers opgehangen en, probeer het je voor te stellen, het hele kruispunt stond vol met een paar honderd mensen die de hele wedstrijd lang daar hebben staan luisteren. EVV won met 2-1. De paar voorbijkomende auto's mochten stapvoets passeren.


Datum: 28-10-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

En EVV werd in het seizoen 1953/1954 landskampioen, dus niet in 1952.


Datum: 28-10-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bedankt Giovanni, ik heb er ook bijgezet, ik denk, maar ik geloof je als je zegt dat het 1953 was. Dat van het landskampioenschap weet ik nog goed. Als PSV-supporter was ik ook vaak aan de Aalsterweg te vinden. EVV was toen mijn "tweede liefde", maar dat zei ik nooit, want je was toen of voor de een of voor de ander. Dat kon je steeds goed merken in de week voor de derby. De wedstrijd waarin EVV kampioen werd, was tegen DOS. Ik was er niet bij, maar herinner me nog de DOS-supporters die ik op de Vestdijk richting station zag lopen. Ik wist nog niet dat EVV gewonnen had, maar aan die supporters zag ik het wel, het leek wel een begrafenisstoet.