EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14621

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

731 Genderbeemd

Straat:

Sterkenburg

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Gestel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sterkenburg (Genderbeemd) en omgeving.

Beschrijving

Ook deze foto is afkomstig van een dia. Genomen van af de "Genderhof" in 1975. In het midden de Sterkenburg. Aan de horizon links de Catharinakerk. Midden de Lambertuskerk. Rechts op de voorgrond sporthal "Genderbeemd". Op het braakliggend terrein zijn nu bungalows gebouwd.


Geplaatst op

29-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-12-2007
Naam: Diny Nagel  
img

Wij zijn in 1975 in de Genderbeemd komen wonen, op Bouvigne. We hebben daar tien jaar heel plezierig gewoond. Toen wij daar kwamen wonen was er nog geen winkel in de buurt, alleen een noodwinkel aan de kant van Hanevoet. We hadden het gevoel dat we aan het einde van de bewoonde wereld woonden. Moet je nou eens kijken hoe volgebouwd het is.


Datum: 31-12-2007
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

De school midden op de foto is afgebrand, waarna er een nieuwe kwam die ook alweer afgebroken is. Op het ogenblik wordt er een appartementencomplex op die plek gebouwd. Wij zijn in 1976 in Genderbeemd komen wonen en het park is aangelegd toen wij er al woonden, dus de foto moet ietsje jonger zijn.


Datum: 31-12-2007
Naam: Theo Welp  
img

Ik woon al 33 jaar in de Genderbeemd, waarvan 28 jaar aan de Sterkenburg. Volgens mij is de sporthal later gebouwd, eind 70'er, begin 80'er jaren.


Datum: 11-03-2008
Naam: Roy Tomeij  
img

Voordat er bungalows gebouwd werden op het braakliggende terrein stond hier vaak Circus Renz als ze in de stad waren.


Datum: 13-04-2008
Naam: Paul Van Maurik  
img

Achter de sporthal is het inmiddels ook volgebouwd. Maar op deze foto zie ik volgens mij nog de schoorsteen van de wasserij tussen de bomen uitsteken. Dus ik denk daarom dat de foto toch van ongeveer 1975 is hoor. Ik weet namelijk nog goed dat wij daar altijd fikkie gingen stoken, en wij zijn in 1973 in Hanevoet gaan wonen. Mijn ouders waren één van de eerste bewoners in Hanevoet


Datum: 13-04-2008
Naam: Diny Nagel  
img

Volgens mij is de sporthal pas later gebouwd en was in 1975 nog niet begonnen met de bouw van de sporthal. Zelfs alle huizen waren nog niet klaar in de Genderbeemd toen wij daar in '75 kwamen wonen. Deze foto moet volgens mij van een later tijdstip zijn.