EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14591

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Jan Luikenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jan Luikenstraat heden (1)

Beschrijving

Op weg naar Back to the Sixties heb ik nog eens mijn oude woonplek bezocht. Er is hier in 50 jaar tijd nauwelijks iets veranderd. Bewoners van toen: Karel van Oostrum, ... Dijkstra, fam. Welten, fam. Van Doormalen, Jan van der Moer en op de hoek met de Van Meursstraat een joodse familie die haar balkon had ingericht als loofhut en ons daar dat feest liet meebeleven.


Geplaatst op

26-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-08-2016
Naam: Niels Bokhove  
img

Ik woonde tussen 1949 en 1965 op nr. 38. Op 40 woonde eigenaar Lindenhovius en op 36 mw. Scharp de Visser met dochter Suus. Kort na 1965 verhuisde mijn moeder naar nr. 36, waar ze tot haar dood in 2003 is blijven wonen. De joodse familie op de hoek was Van der Rhoer, ik was goed bevriend met Joël. Ik kan me die loofhut nog goed herinneren. Met Jan van der Moer was ik ook goed bevriend. Tegenover ons woonde fam. Nouwen met twee zoons en een dochter, meen ik.


Datum: 19-06-2018
Naam: Catrien Uneken-Nouwen  
img

<p>Op nr. 29 ben ik geboren en getogen tot ik in 1960 mijn opleiding ging doen in het St Josephziekenhuis. Ik heb 3 broers en 3 zussen, de laatste broer is in 1959 geboren. Niels en zijn zus kan ik me goed herinneren, ze waren ineens weg ... met hun vader mee. Ik hoorde van mijn broer, die daar daar woont met zijn familie, dat de moeder van Niels was overleden, helaas een dag te laat. Ik heb zeer goede herinneringen aan &quot;onze&quot; straat. Vrij van auto&39;s speelden we altijd buiten met de hele buurt. Ook in de Van Meursstraat met het grasveld in het midden.</p>


Datum: 24-06-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Toen ik in de Akkerstraat school ging zat Rob Lindenhovius bij mij in de klas ik ging wel eens met hem mee naar huis en ik herinner me zijn moeder als een heel hartelijke vrouw. Ik ging zelden direct van school naar huis, liep het liefst met een vriendje mee naar huis en als dat om de een of andere reden niet kon, zwierf ik tot etenstijd wel ergens in Gestel rond, meestal in de buurt van de Dommel.