EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

14520

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Panorama met OLVrouwekerk

Beschrijving

Een mooi overzicht waarbij de ligging van de Onze Lieve Vrouwe van Altijddurende Bijstandkerk en de Eckartseweg goed te zien is in het Woenselse landschap. Vooraan de Dommel binnen het TU/e-terrein met de daarbij gelegen langgevelboerderij.


Geplaatst op

16-12-2007

Reacties:

Datum: 16-12-2007
Naam: Peer Retera  
img

Nou probeer ik het huis te lokaliseren waar ze nog jaren de rondweg rakelings langs af hebben laten gaan omdat de bewoonster er niet uitwilde. Staat dat erop?
<<< kijk eens bij foto 14439 (Peter) >>>


Datum: 18-12-2007
Naam: Joop Tielemans  
img

Dat moet het eerste huis zijn, als je op de kerk kijkt rechts. Je kunt zien dat dit ook een stuk naar voren staat ten opzichte van de kerk. Zelf ben ik geboren op de Eckartseweg en kan me die situatie nog goed voor de geest halen.


Datum: 25-01-2008
Naam: Willem van den heuvel  
img

Op de voorgrond de boerderij van de familie Van Boekel. Zij zijn medio 1963 verhuisd naar de gemeente Lieshout, waar zij een café en cafetaria openden. De zoon van Van Boekel beheert deze cafetaria nog steeds.


Datum: 21-11-2010
Naam: Sepha Korsten-Gloudemans  
img

In het eerste huis, rechts van de kerk, woonde Betsie Verberne en was Broekseweg 310. Ons opa woonde op Eckartseweg 310 en dan kwam de post nogal eens verkeerd aan


Datum: 12-10-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Zo zag het er begin jaren '50 uit als wij van school, Schoenmakerstraat, naar de IJzeren Man fietsten, via Brugstraat, brug over de Dommel bij de Woenselse watermolen en vandaar door weilanden dan naar links, dan naar rechts, naar het zwarte pad dat langs de noordzijde van het spoor liep, langs het veld van De Spechten, richting slachthuis en dan naar links.