EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14376

Bijdrager:

Jaar:

1998

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Roostenlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Albert Heijn Roostenlaan

Beschrijving

Met de rug naar Cafetaria Sophie kijken we naar de Albert Heijn op de hoek van de Roostenlaan en de Gladiolusstraat.


Geplaatst op

01-12-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-01-2008
Naam: Albert Bockholts  

Leuk deze foto te zien. Oorspronkelijk was de AH alleen het hoekpand; dat met de verhoogde dakgoot. Links waren allemaal eengezinswoningen tot aan de groenteboer (naam?) op de hoek met de Ranonkelstraat. Ikzelf ben geboren in het eerste huis naast AH en heb daar tot in 1938 gewoond. Links naast ons woonde de familie Van Neutegem (of met ch?). Ook woonde op die rij nog een familie De Gier.


Datum: 21-01-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Albert, de naam van de groenteboer was Van Rooij. Verder in de Ranonkelstraat zaten nog twee groenteboeren, Klaas van Lieshout op de hoek Cyclamenstraat en Dientje Lamers op de hoek Hortensiastraat. AH was in die tijd nog een kruidenier in mijn herinnering evenals De Gruyter die ertegenover was gevestigd. Toen de supermarkt kwam zijn de meeste buurtwinkels verdwenen. Ik denk in onze buurt in de zestiger jaren.


Datum: 21-01-2008
Naam: Albert Bockholts  

Heeft iemand nog een foto van de oude situatie, dus voordat de woningen bij de AH-winkel getrokken zijn? En hoe heette de winkelier die toen zelf boven de winkel woonde?
Dat op de hoek tegenover AH een UNIE-kruidenier zat weet ik ook nog, maar een latere De Gruyter is mij kennelijk ontschoten.


Datum: 21-01-2008
Naam: Henny Vischer-Stroeken  
img

De naam van de winkelier boven de winkel was de heer Neuteboom.


Datum: 11-02-2008
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Mijn broer heeft lang verkering gehad met de dochter van Neuteboom, Toos. En in de huizen die links stonden woonde mijn vriendinnetje en klasgenootje Annetje Polmann. Dat gezin is verhuisd naar de Le Sage ten Broeklaan, toen de huizen bij de uitbreiding van AH betrokken werden. Ik denk ongeveer in 1957.


Datum: 12-02-2008
Naam: Albert Bockholts  

Meteen rechts naast AH in de Gladiolusstraat was een smal toegangspoortje naar ons huis in de Roostenlaan en naar dat van Van Neutegem. Aan de andere kant van het poortje woonde de fam. Roos en rechts daarnaast de fam. Smulders.
Het zou ook nog kunnen dat de naam Van Neutegem gespeld wordt met Van Nuitegem.


Datum: 02-03-2008
Naam: K.B. (?)  
img

Tot mijn eerste jaar (1985-1986) woonden wij in het eerste huis naast de AH op de Gladiolusstraat (uiterst rechts op de foto). Wij zijn toen blijkbaar verhuisd, omdat de AH daar zijn opslagplaats wilde. Niet dat ik er verdrietig over ben; uitgaande van oude videobeelden blijkt het maar een sombere bedoening te zijn geweest in dat huis.


Datum: 26-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Netty, weet je zeker dat de uitbreiding van AH al in 1957 plaatsvond? In mijn herinnering is dat veel later geweest.


Datum: 28-07-2009
Naam: Netty de Laat-Uijen  

Lieke, zoals je weet moesten er eerst huizen aangekocht worden en pas vele tijd later is dan zo'n uitbreiding klaar. Dat kan dus best later zijn dan 1957. Ik doelde op de vehuizing van de fam. Pollmann.


Datum: 26-06-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Woonde in de vijftiger jaren, in een van de huizen aan de linkerkant, ook niet een politieagent (helaas ben ik de naam kwijt). Hij had een zoon, welke in die tijd niet zo heel braaf was.


Datum: 27-09-2012
Naam: Theo Dekkers  
img

In het eerste huis naast de groentewinkel van Van Rooij woonde de fam. Van de Weerde(n). Hij was inderdaad politieagent.