EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14202

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Geldropseweg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Tabakswaren

Onderwerp 3.:

Weijtens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sigarenmagazijn

Beschrijving

Geldropseweg 49, naast cafetaria van Dorelijers, tegenover groentenboer Nol van Kleef. Winkel is zo genoemd nadat een vrachtwagen van het merk Ford hier binnen was gereden. Dit pand en de rechts er naast gelegen panden staan er nog steeds. Mijn vader werd vanwege zijn geringe lengte met de bijnaam "het Fordje" gezegend. Het jaartal is een gokje.


Geplaatst op

18-11-2007

Reacties:

Datum: 18-11-2007
Naam: Henk Meelen  
img

zie ook foto 3757


Datum: 08-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ik zie dat hier de naam van de groenteboer Nol van Kleef genoemd wordt. Ik kan mij nog goed herinneren dat hij zijn groentewinkel op de Geldropseweg had. Eerst in het oude pand en nadien is hij verhuisd naar een nieuw pand op de hoek van Willem van Hornestraat. Zijn vrouw heette volgens mij Trientje. Volgens mij had hij twee zonen en een dochter. Ik dacht dat de zonen Jan en Dick heetten en de dochter Neeltje (maar haar naam was eigenlijk Corrie). Jan heeft nog gewerkt in een grote supermarkt in Venlo en later is hij buschauffeur hier in Eindhoven geweest.


Datum: 09-05-2008
Naam: Willy van den Akker  

Nol van Kleef heeft vroeger ook lange tijd met zijn fruitwagen twee keer per dag bij de ingang van het Sint Josephziekenhuis gestaan. Zodat de bezoekers altijd wat fruit konden kopen als die op ziekenbezoek gingen.


Datum: 01-02-2011
Naam: Michel Geilfus  
img

Zowel Nol van Kleef als zijn zoon Jan waren klant bij café de Iris. Zij hadden inderdaad een groentezaak tegenover ons café.
Herman van Gestel zat aan de andere kant met zijn fietsenzaak. Ooit heb ik als jongen van 16 jaar een bromfiets gekregen van mijn ouders en gekocht bij Herman. De familie woonde ook in de Stuiverstraat.


Datum: 07-02-2011
Naam: Wim van den Berk  
img

Ja, Michel de ouders van Herman van Gestel en een broer van Herman woonden naast ons op nr 53. Vader heeft nog lange tijd bij Herman in de zaak gewerkt, achter in de werkplaats. Ook ik heb een bromfiets (Amstel) van mijn ouders gekregen die bij Herman gekocht was. Wij zijn samen met de bromfiets nog naar het Duitse Pruem gereden


Datum: 02-01-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Achter de ruit van de deur zien we een affiche zoals je die in de jaren '50 bij veel winkeliers zag. EVV en PSV waren de clubs die op deze wijze bekendmaakten dat er de komende zondag een thuiswedstrijd was. Ik hoef niet uit te leggen welke kleurcombinatie bij welke club hoorde, Andere clubs, o.a. Brabantia, deden ook wel mee met die vorm van reclame, maar veel minder.