EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14157

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Calamiteiten

Onderwerp 2.:

Vliegtuigongevallen

Onderwerp 3.:

Overige Vliegtuigongevallen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Louis Buelens, piloot.

Beschrijving

Louis Buelens vloog op 28 januari 1960 met zijn straaljager F84 Thunderstreak boven Eindhoven toen hij motorpech kreeg. Hij had gebruik kunnen maken van zijn schietstoel, maar dan zou het vliegtuig op de stad zijn neergestort. Hij wist het toestel tot buiten het bewoonde gebied te manoeuvreren en stortte neer in een weiland in Son, waar nu de wijk Heesterakker ligt. De Louis Buelensschool aldaar is naar hem genoemd. In de buurt daarvan staat een monumentje, zie foto 5118. Met dank aan Denis Cleners uit Scherpenheuvel die de foto's opstuurde. << voor video zie de reactie van 15 november 2009, red >>


Geplaatst op

14-11-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-11-2009
Naam: Redactie  
img

<< zie ook video ^82 red >>


Datum: 06-10-2018
Naam: A. Koenraads  
img

Erratum: De hier afgebeelde foto is NIET van Louis Buelens, maar wel van kapitein-vlieger B. Schippers, die in oktober 1954 is gecrashed ten oosten van de Oude Bosschebaan. Zijn enige zoon Victor Schippers (de vader van mijn schoonzoon Rogier Schippers) heeft zijn vader nooit gekend, omdat hij in 1954 nog maar 1 jaar was. Hij kan echter bevestigen dat deze foto zijn vader betreft. Bovendien lijkt hij als twee druppels water op zijn vader! Victor Schippers heeft destijds ook gereageerd op het indrukwekkende verhaal van Klaas A. Santing over diens squadron 315-commandant B. Schippers.


Datum: 07-10-2018
Naam: P Hertogs  
img

De bovenste foto is wel degelijk Louis Buelens. Of op de andere foto kapitein Schippers staat, weet ik niet. Hij zit in geen geval in een Thunderstreak F84F want die kwamen in 1956 en kapitein Schippers is in 1954 verongelukt in een Thunderjet F84G. Dit is trouwens geen Thunderjet, want bij een Thunderjet gaat de ccckpitkap horizontaal naar achteren bij het openen.