EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

13925

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Philips rangeerdienst

Beschrijving

Met zulke treinen werd er vroeger bij Philips gerangeerd tussen de spoorwegen en de Philips-complexen.


Geplaatst op

23-10-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-01-2008
Naam: Henk Kolkman  
img

Als railhobbyist vind ik dit heel interessant. De voorste locomotief (D) is in 1978 gekocht en is van het Franse fabrikaat Moyse. De loc bleef tot 1997 in Acht, heeft daarna bij Versteijnen in Tilburg gewerkt en is nu bij Maassilo in de Botlek. Er waren ook drie locs van het fabrikaat Deutz. Daarvan was loc A (op de foto) van 1956 tot 1985 bij Philips. De foto zal tussen 1978 en 1985 gemaakt zijn. De locs B en C zijn namelijk 1978 verkocht. Daarvan staat loc C met 2 wagens bij de firma Verstappen in Lierop als monument langs de snelweg. Zou ik de foto in hogere resolutie kunnen krijgen?
<<< Die vraag moet je even aan de inzender van de foto stellen (Peter) >>>


Datum: 21-05-2008
Naam: Eddy Heijting  
img

In de 50er jaren werd er gerangeerd met rode Kromhout-trucks met voor en achter een buffer over de hele breedte van de truck. Ik weet nog dat ze als gekken over het terein voor het Philips Ontspanningsgebouw vlogen.


Datum: 21-05-2008
Naam: Frans Gommers  

De truck ben ik eerder op een foto tegengekomen, maar is natuurlijk nu onvindbaar. Een Kromhout-truck, maar dan niet van de rangeerdienst, vindt je ook op foto 14746.


Datum: 21-08-2008
Naam: Martien van den Biggelaar  
img

Meerdere afleveringsfoto's van deze Moyse locomotief heb ik in mijn bezit. Mocht men die willen hebben of meer informatie hierover, neem maar contact op. Verder waren de rangeertrekkers van het merk REO. Foto 14746 is dezelfde locomotief, Loc A, als op bovenstaande foto, een Deutz 8-cilinder motor en luchtkoeling en een automatische versnellingsbak en kettingaandrijving, hetzelfde als Loc B. Loc C was een 12-cilinder. Verder dezelfde uitvoering, alleen de aandrijving naar de wielen was met drijfstangen.
De Moyse was uitgevoerd met een 12-cilinder Deutz luchtgekoelde motor die een generator aandreef en had kettingaandrijving.