EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13540

Bijdrager:

Jaar:

1997

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Franklinplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Franklinplein

Beschrijving

De fotograaf staat op de Wattstraat.


Geplaatst op

24-09-2007

Reacties:

Datum: 25-09-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Vroeger liep hier over de straat een hoogspanningsleiding. De hoogspanningsmasten stonden links in de Franklinstraat richting de spoorlijn Eindhoven-Best. De draden mondden uit bij het toenmalige PNEM-gebouw aan de Boschdijk zie foto 8105 en foto 8135.


Datum: 20-10-2007
Naam: Marlies Dekkers  
img

Aan de linkerkant (van mij uit gezien) zat banketbakker Antonnissen, daarachter was vroeger een schoenmaker. Helemaal naar links, niet zichtbaar op de foto, was een fournituren-sigarenzaak, Vorst.


Datum: 29-10-2007
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Zat er op het Franklinplein ook niet een slager? Als ik me niet vergis waar nu de Turkse pizzeria zit. Of herinner ik het me nou verkeerd?


Datum: 29-10-2007
Naam: Mari Kieneker  
img

Aan de rechterkant van de gele winkels zat de Etos-drogisterij en inderdaad zat links van de bakker een schoenmaker, ik dacht daar waar de bruine deur te zien is. Als je links de 2e Franklinstraat uitreed, kwam je op het pleintje uit van de 1e Franklinstraat en de Edisonstraat, daar zat rechts op het pleintje slagerij Cooijmans, zie hierover de commentaren bij foto 4046. Ook stond er een gasmuntenautomaat op dat pleintje, waar je gasmunten kon kopen. Op het pleintje van deze foto waren verschillende winkels gevestigd, natuurlijk de Lebo, groentezaak Voncken, de bakker en de Etos en ik dacht de fourniturezaak die Marlies Dekkers beschrijft, maar in mijn geheugen hangt ook de herinnering een soort van wasserette, naast Voncken.