EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13397

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Markt 1968 (4)

Beschrijving

Op de foto Carlton, waar indertijd het "Cabaret der onbekenden" plaatsvond waardoor diverse plaatselijke coryfeeën landelijke bekendheid kregen.
Daarnaast de Poort van Kleef, destijds zeer geliefd bij jongeren. Rechts daarvan een horecagelegenheid waarvan ik de naam niet kan ontdekken. Waarschijnlijk de White Horse.


Geplaatst op

13-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-09-2007
Naam: N.passchier  
img

Het café naast de Poort van Kleef is inderdaad de White Horse.


Datum: 13-09-2007
Naam: René van Ree  
img

“Toebie” zat op nummer 10A en Poort van Kleef op nummer 12. Club 44 (onze tent) zat op nummer 6 en La Pipe op nummer 7. Dus Toebie zat ergens links van Carlton. Tjonge dat ik dit nog allemaal weet op mijn ouwe dag, of ben ik handig met internet? Zo klopt het een beetje met mijn enigszins vage beleving. Wij gingen vanuit Club 44 vaak die kant uit, Maddox, Octovius (waar de meisjes dansten voor dat scherm met uitvergrote drijvende micro-organismen), Carlton (meestal te druk) en daarna bij Poort Sherif effe dag zeggen of met de Amerikanen ouwehoeren. Maar Toebie ben ik nauwelijks binnen geweest, not my kind of type.


Datum: 14-09-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Op vrijdagavond Jazz-sociëteit in de Poort van Kleef, zaterdagmiddag De Stip, zaterdagavond en ook vaak zondagmiddag dansen bij Carlton. Dat was zo'n beetje ons vaste ritueel wat stappen betreft begin jaren zestig. Om twee uur ging alles dicht en soms gingen we daarna nog naar Palermo of Femina, die waren tot vier uur open. Alleen had ik dan wel problemen thuis. Wat een verschil met tegenwoordig.


Datum: 14-09-2007
Naam: Ben Dankers  

Wat een tijd, de Valiants, de Phantoms en uiteraard Armand van Loenhout in Le Chat Noire. Hopelijk halen we dat sfeertje in december weer op. Ik kijk er naar uit. Back to the sixties


Datum: 14-09-2007
Naam: Anny Meijer  
img

Toebie zat rechts van Carlton, als je op het raam kijkt zie je het staan.


Datum: 15-09-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Jazz-sociëteit was op maandagavond.


Datum: 15-09-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Carlton was een groot pand met achterin de dancing en voorin meteen rechts een grote bar op een verhoging. Vaak was het daar drukker dan in de danszaal. Later werd deze bar Toebie, vandaar ook het huisnummer 10a natuurlijk.


Datum: 16-09-2007
Naam: René van Ree  
img

Die hoge bar in Carlton dat weet ik nog precies en inderdaad hing het daar vaak met de benen buiten. Daar kwam ook wat ander volk dan in bijvoorbeeld Club 44. Toebie zit inderdaad rechts van Carlton. Ik schreef dat “La Pipe” op 7 zat, maar waarschijnlijk op de Nieuwstraat op 7. Sommige kroegen werden ook regelmatig verbouwd in the sixties. Naar ik meen werd Club 44 zelfs twee keer verbouwd (brandje?) maar het bier bleef hetzelfde “Grolsch”. Toebie kwam dus ook uit een verbouwing voort, Carlton en Toebie hadden volgens mij de ook dezelfde eigenaar. Er moet ook nog een “Bodega” hebben gezeten, maar ik heb niet echt een idee waar.


Datum: 17-09-2007
Naam: Peer Retera  
img

In mijn beleving moest je bij de Carlton ook een trap af naar beneden. In die tijd stond ik aan het begin van mijn 'stapcarrière' dus herinneringen zijn vaag. Wie praat me bij?


Datum: 02-01-2008
Naam: Annette Meulendijks  
img

De bodega was volgens mij El-Pinar en hoorde ook in dit rijtje thuis, maar waar precies?


Datum: 03-01-2008
Naam: Marjo Spierings  
img

El Pinar was nr. 9/later 9a.


Datum: 29-01-2008
Naam: Koos van der Breggen  
img

Carlton en Toebie waren van één eigenaar, de heer Dijks uit Valkenswaard, een voormalig piloot. Boven deze twee zaken had hij er ook zijn kantoor. Bij Carlton liep je gewoon door een gang langs de garderobe naar binnen, dus geen trap af. Het was er vaak druk omdat de verlichting boven de dansvloer in allerlei kleuren door de disc-jockey per lamp handmatig werd bediend en er steengoede muziek in allerlei genres werd gedraaid. Erg vooruitstrevend voor die tijd en ik kan het weten omdat ik er jaren heb gedraaid met veel plezier. Koos van der Breggen (Koos Koetse) Waar blijft de tijd?


Datum: 30-03-2008
Naam: Tony Berkers  
img

El Pinar was een besloten club, o.a. Pia Beck kwam daar regelmatig en Sandor Vidak was de huispianist. Het behoorde toe aan de eigenaar van Hotel de Wildeman, wat daaraan vastzat. Ik heb het over 1963, toen ik daar werkte.


Datum: 04-04-2008
Naam: Rini Heldoorn(antheunis)  
img

Of El Pinar een besloten club was betwijfel ik aangezien ik in die periode daar ook wel kwam met mijn huidige man en ik toch geen lid was en hij ook niet.


Datum: 05-04-2008
Naam: Annette Meulendijks  
img

Toen ik rond 1969/1971 regelmatig in El Pinar kwam, was het geen besloten club. Je kon er toen vrij naar binnen.


Datum: 05-04-2008
Naam: Tony Berkers  
img

Sorry Anette maar 1969/1971 is geen 1963 waar ik het over heb.


Datum: 04-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Sandor Vidak, de pianist (uit Hongarije?), kan ik me ook nog herinneren, met een avondoptreden in Hotel Parkzicht, wat in de jaren 60 gerund werd door Cees Kuipers. El Pinar , de bar in Hotel De Wildeman, werd destijds geleid door zijn broer Piet Kuipers, geloof ik. Ik heb een seizoen in Parkzicht gewerkt als restaurantkelner.


Datum: 04-04-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik heb altijd gedacht dat Wllly v.d. Waardenburg met El Pinar is gestart, of heb ik 't mis? Was boven de bar niet een apart soort baldakijn? In mijn herinnering zag het er chic uit.


Datum: 05-10-2009
Naam: Tineke van der Holst-Tielemans  
img

Ik geloof niet dat El Pinar een besloten club was. Ik ben daar veel geweest tussen 1965 en 1970, toen was het vrij toegankelijk.


Datum: 07-10-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Willy van de Waardenburg zat hier tegenover in hotel Continental met meer dan 100 soorten bier. Nu praat ik over de jaren 1965/69.


Datum: 17-03-2011
Naam: Emile van Heumen  
img

In Carlton waren er op een gegeven moment ook zondagmiddagconcerten, eind jaren zestig, begin zeventig. Wat me nog bijstaat is een concert van Cuby+Blizzards. Er stonden lege bierflesjes op de rand van het podium. Daar zijn er één of meerdere van omgevallen. Meteen ging de band van het podium af. Met de voor mij legendarische woorden van Harry Muskee: "We don't play the blues for people that throw bottles to us". Het duurde een behoorlijke tijd voordat de heer Dijks, denk ik dat het was, ze weer uit de kleedkamer had en aan het spelen. Andere bands die ik daar gezien heb waren o.a. The Golden Earring en Kingsize John Russell (Vorig jaar is hij overleden).