EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13308

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Overheidsdiensten

Onderwerp 2.:

Politie

Onderwerp 3.:

Politiewagens

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zwart vlaggetje

Beschrijving

Bij het maken van foto's op de Grote Berg in 1968 stuitte ik op deze patrouillewagen, een Daffodil, met dubbele bezetting. Het jonge agentje aan het stuur is nu, bijna 40 jaar later, waarschijnlijk ook gepensioneerd. Het zwarte vlaggetje bij de voorruit betekende dat er recentelijk een dodelijk ongeval had plaatsgevonden.


Geplaatst op

08-09-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-09-2007
Naam: Flip Raap (1939)  
img

Volgens mij is de bestuurder van deze Daf de veel te vroeg overleden collega Ad van Mierlo. Ik heb nog met hem gewerkt. Een van de betere collegae. Ik mis nog wel de nostalgische halve deuren. Dit moest van de toenmalige korpschef. Was beter voor het contact met het publiek. Maar koud 's nachts!


Datum: 08-09-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Flip, heb je ooit gehoord van een agent met de bijnaam Ruiten Koning? Hij was altijd met de fiets en heel statig. Hij was werkzaam in de Bergen-buurt.


Datum: 08-09-2007
Naam: Gerard van den Biggelaar (1945)  
img

Innderdaad is de bestuurder Ad van Mierlo, die op 38-jarige leeftijd is overleden. De bijrijder ken ik vooralsnog niet terug.


Datum: 21-09-2007
Naam: Flip Raap (1939)  
img

Zal aan mijn moeder vragen over Ruiten Koning. Mijn vader was adjudant van politie in Eindhoven vanaf de dertiger jaren. Mijn moeder is 95 jaar en ontzettend helder van geest. Wie weet. Trouwens wij waren met vijf man uit een gezin bij de politie. Mijn vader Wim Raap, ondergetekende en nog twee broers (zitten nog bij de politie).


Datum: 30-09-2007
Naam: Peter van de Wal  
img

De bijrijder van de DAF is Frans Sak, inmiddels ook al met pre-pensioen.


Datum: 19-11-2007
Naam: Leo van Mierlo (1938)  
img

Via mijn zus vernam ik dat Flip Raap haar had verteld dat mijn broer Ad van Mierlo op deze pagina stond. Het is leuk zo'n foto van mijn overleden broer te zien. Ik zelf ben in 1964 bij dit korps weggegaan naar de politie Heerlen. Ik heb vroeger nog gewerkt onder leiding van de vader van Flip.


Datum: 19-11-2007
Naam: Flip Raap  
img

Leo van Mierlo werkte bij mijn vader. Historische woorden van Leo: op een vraag van mijn vader "wat voor wegdek was het?" antwoordde hij op z'n Helmonds: "het was een taarweg" (asfaltweg). Leo kreeg meteen de bijnam: den Taar.


Datum: 19-11-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het zwarte vlaggetje had iets te maken met een recent gebeurd dodelijk ongeluk als ik mij nog goed herinner. Ook werd gebruik gemaakt van een meters hoge zuil die naast de doorgaande weg stond met een soort thermometer die het juiste aantal dode verkeersslachtoffers aangaf met een rood opgaande lijn.


Datum: 19-11-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Een zwart vlaggetje betekende dat er die dag (of de dag ervoor?) een dode in het verkeer te betreuren was, dit in tegenstelling tot een wit vlaggetje. Waren er zelfs geen gewonden dan werd er bij het witte vlaggetje een rood-wit-blauw wimpeltje bevestigd.


Datum: 04-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

De naam Flip Raap zegt me wel iets. Wij waren eens ULO-school-genoten, denk ik. Een van je commentaren hierboven, teken je met naam en geboortejaar, denk ik. Zelf ben ik van eind 1937 (5 dagen geleden 71 jaar geworden) en ik kan me herinneren dat je vader bij de politie was, en dat ook Flip die kant is opgegaan. Je moet dus dit jaar 70 worden, hopelijk in goede gezondheid. Ik woon zelf sinds acht jaar permanent op het eiland Gran Canaria, maar vind het prachtig om middels de mooie site van "Eindhoven in beeld" op de hoogte te kunnen blijven.


Datum: 23-06-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Op de mooie site http://www.gemeentepolitieeindhoven.nl is een foto te vinden van de Daffodil met "de nostalgische halve deuren", waarover Flip Raap spreekt op 8 sept. 2007.


Datum: 24-07-2014
Naam: Flip Raap  
img

Wim, ik heb jouw reactie van 2009 om wat voor reden dan ook gemist. Inderdaad zaten wij samen op de ULO. Ik ben inmiddels 74 jaar en als ik op Harley Davidson rijd, voel ik me nog geen 50. Met mij is verder alles OK. Hopelijk met jou ook. Groeten uit Nuenen.


Datum: 24-07-2014
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Flip, fijn van je te vernemen, dat alles goed is met je, woonachtig dus in het groene Nuenen. Mij uiteraard welbekend, komende oorspronkelijk van Woensel-Vlokhoven, eigenlijk de buurman van Nuenen. Alles is hier prima, ben 76 nu. Geniet van het fijne, rustieke kerkdorp Nuenen; je kan er in ieder geval mooie tochtjes maken met je Harley in de omgeving!