EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12763

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat (voorste deel) (3)

Beschrijving

De panden op deze foto uit 1968 van het begin van de Hoogstraat zijn allemaal verdwenen. Zichtbaar zijn nog de sigarenwinkel van Piet van Kuijk met daarnaast het café van Van Hugte. Tegen de blinde gevel van het café stond het, in 1961 gesloopte, huis van mijn grootmoeder, waarin ook het groentenhalletje van Basten was opgenomen. Daarnaast zaten nog een klompenwinkel, een poelier en de Pindakoning van Van Rooij, voor zover ik mij herinner.


Geplaatst op

03-08-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Het hoge gebouw recht boven Piet van Kuijk uit was van Koppelmans/Coppelmans tapijten. Die is later naar de Kruisstraat verhuisd. Maar ik herinner me er ook wat van stof, textiel of zo. Rechts onderaan op het kruispunt stond Drukkerij Lindner. Ingang aan de Edenstraat.


Datum: 26-07-2010
Naam: henk van mil  
img

Op de hoek van de Edenstraat zat Eliëns Carrosseriefabriek, (uitdeuken, spuiten enz.) Harrie van Rooij, de Pindakoning en groenteboer, dan het woonhuis waar onze familie woonde (van Mil, later aan de overkant bij de zaak). Dan onze buren waarvan ik de naam niet meer weet en dan tot Arie's café een borstel- en emmerwinkeltje, boer Basten met zijn land tot aan de brandweerkazerne (die nog gebouwd moest worden) en de poelier Oldenhave. Van de laatste drie weet ik niet de exacte volgorde. Drukkerij Lindner zat om de hoek in de Edenstraat op zeker zo'n dertig meter. Tussen Lindner en Eliëns was een grote poort die toegang gaf tot de achterzijde van Arie's café en onze woning en wat ertussen lag.


Datum: 26-07-2010
Naam: Jos Jansen.  
img

Mijn grootmoeder woonde op Hoogstraat 9, samen met haar neef Harrie Basten. Het pand was eigenlijk een kleine boerderij midden in de stad. Achter het huis was een stal waar ook nog een paard stond en kippen gehouden werden. De opbrengst van de grote moestuin, die inderdaad reikte tot aan de brandweerkazerne, werd verkocht in het groentenhalletje naast het woongedeelte aan de Hoogstraat. In 1960 werd het pand met ondergrond door de gemeente onteigend voor het luttele bedrag van 25.000 gulden (nog geen 12.000 euro). Vervolgens heeft het terrein na het slopen van de opstallen wel 15 jaar braak gelegen. (Zie foto uit 1968, het pand stond op de plaats waar de auto's geparkeerd staan.)


Datum: 26-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Om het verhaal nog iets completer te maken, dat hoge pand had twee winkelruimten met daarboven etagewoningen. In het rechter winkelpand zat een banketbakker, Gruythuisen(?) en links een winkel met o.a. fietsonderdelen. Daarnaast, richting Grote Berg, waren nog twee laagbouwpandjes. In het tweede naast El Dorado (niet zichtbaar op de foto) zat een kapper. Hij was een van de vele kappers die in mijn jeugd hebben geprobeerd mijn wilde haren te fatsoeneren, waaronder Van Lieshout op de Kleine Berg, V.d. Laak verderop op de Grote Berg, Van Winkel op de Wal en Brekelmans in Woensel.