EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12691

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Seringenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Montessorischool, Seringenstraat

Beschrijving

Ik herken alleen mezelf nog: derde van links met stropdasje. Wij kregen les van juffrouw Van den Boogaard. Ik meen dat ze in Den Elzent woonde. Ieder had een eigen tafeltje en stoeltje. Op het tafeltje stond een plantje dat je van huis had meegenomen. Nadat je je pantoffeltjes had aangetrokken en er gebeden was, mocht je in de voormiddag kiezen wat je wilde gaan doen, o.a. schilderen met waterverf of met de letters spelen. Dit laatste ging als volgt: Je kreeg een paar blauwe of rode plankjes van 15 x 25 cm waarop met goudverf een letter was geschilderd. Dan nam je een schoteltje, goot er wat water op, doopte je wijsvinger in het water en ging daarmee langzaam over de letter. Als je het bijna blindelings kon, mocht je een volgende letter nemen. Knippen en plakken werd op de Montessorischool niet gedaan. In de namiddag werden er liedjes en versjes geleerd en als het mooi weer was, gingen we vaak wandelen.


Geplaatst op

29-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-07-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Weet je nog bij welke gelegenheid deze foto is gemaakt? Aan de bloemen te zien, lijkt het of er iemand wordt begraven. Wat je schrijft is voor mij heel herkenbaar. Ik heb van 1951 tot 1952 op deze school gezeten en kreeg les van Zr. Wouterina.


Datum: 29-07-2007
Naam: Paul Lintermans  
img

Ik heb geen idee of er een speciale gelegenheid was. Volgens mij moesten we er op ons paasbest uitzien met 'n bloemetje erbij, voor de foto.


Datum: 30-07-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Zou het niet kunnen zijn dat de kinderen naar de begrafenis van zuster Juanina gingen. Zij was toen het hoofd van de school. Ik weet nog dat de hele school daar naar toe is geweest. Verplicht gaan kijken toen ze lag opgebaard en ook verplicht naar de begrafenis.


Datum: 30-07-2007
Naam: Paul Lintermans  
img

Ik ben in die tijd nooit naar een begrafenis van een zuster geweest en de naam Juanina zegt me helemaal niets. Daarom houd ik het maar op mijn vorige reactie.


Datum: 09-06-2009
Naam: Elisabeth Berkel-de Lau  
img

Zuster Juanina is gestorven op 10 september 1952. Ik weet dat zo goed, omdat ik toen, op die dag, 10 jaar werd. Het kan dus best zijn dat het de dag van de begrafenis was.


Datum: 11-06-2009
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik moest ook gaan kijken naar Zr. Juanina, maar ben uit de rij weggelopen voordat we het klooster ingingen. Ik kan me ook niets herinneren van een begrafenis. Ik was toen toch bijna 10 jaar en zou dat moeten weten.


Datum: 11-06-2009
Naam: Elisabeth Berkel-de Lau  
img

Jazeker, het gaan kijken naar het stoffelijk overschot van zuster Juanina was verplicht. Voor mij was het de eerste keer dat ik een dode zag en ik heb nog maandenlang nachtmerries gehad, want voor een kind van 10 zag het er best eng uit.