EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12394

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg 30 Memory Music

Beschrijving

Twee opvallende panden op de Kleine Berg. Ze ogen wat klein, maar binnen en vooral boven is het ruim en zijn er verschillende kamers te bereiken via een overloopje met meerdere niveaus. Zie de achterkant op foto 12393.


Geplaatst op

09-07-2007

Reacties:

Datum: 10-07-2007
Naam: Jac Van Dijck  
img

Het hier op de foto nog witte pand hoort er ook bij. De panden waren vroeger onderling verbonden met elkaar. Het witte pand is inmiddels bijna geheel klaar en in de oude kleuren en staat hersteld. We hebben zelfs dezelfde kleur stenen nog kunnen vinden voor de onderbouw. Ik zal binnenkort als het geheel klaar is een nieuwe foto insturen. Zie foto 12151.


Datum: 11-07-2007
Naam: Annemieke Taphorn  
img

Het visitekaartje van de wijk. Helemaal in ere hersteld. Complimenten ook namens de bewoners van de Bergenbuurt. Een ware wedergeboorte van sferen van weleer. Dat er vele een voorbeeld aan mogen nemen. Dank aan Jack en de opdrachtgever.


Datum: 09-08-2007
Naam: Jan Martens  
img

Op de Kleine Berg nummer 30 woonde in de jaren 50 de familie Maas van de bekende sigaren- en sigarettengroothandel Gebr. Maas (tegenwoordig Maas International). In pand 32 woonden boven enkele zusters en beneden waren de kantoren gevestigd van de groothandel. In het pand nummer 32a was de groothandel zelf gevestigd.