EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12391

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Frankrijkstraat/Groenstraat*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Paulus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Pauluskerk

Beschrijving

Ontwerp voor de St. Pauluskerk in Woensel. De kerk was een zogenaamde neoromaanse kruiskerk en werd ingezegend in 1924, maar de begraafplaats was een jaar eerder al aangelegd. De toren is er nooit gekomen. In 1925 kwam er nog een klooster bij, van de Fraters van Tilburg. Zij verzorgden het onderwijs aan de de St. Paulusschool, een katholieke jongensschool aan de Frankrijkstraat. Voor de meisjes waren er de St. Theresiaschool (1926) en de St. Elisabethschool (1932). Kennelijk waren er veel meer meisjes dan jongens in de St. Paulusparochie, dat zij twee scholen nodig hadden.
Na de sloop van de Pauluskerk in 1996 gingen de vieringen nog een tijdje door in het kerkwijkcentrum St. Paulus aan de Boschdijk 354, tot in 2006 ook daar de laatste dienst werd gehouden. In 2011 is dat gebouwtje verkocht aan de oud-katholieke parochie Maria Magdalena, die er nog steeds is gevestigd.
Op de plaats van de Pauluskerk is eind 20e eeuw een appartementencomplex gebouwd, genaamd Paulusstaete en gelegen aan het Pauluskerkplein. (Red.)


Geplaatst op

03-11-2022
Geen reacties gevonden bij deze foto