EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12333

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Centrum-Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luidsprekers over Eindhoven

Beschrijving

Een alleraardigste foto vond ik in een van de albums van N. Voorhoeve. Ik denk dat de speakers boven op de Lichttoren zijn bevestigd. We kijken uit over een groot deel van oud-Woensel. De kerken zijn van links naar rechts: Pauluskerk, Pastoor van Ars, Antonius Fellenoord en de Petruskerk.


Geplaatst op

04-07-2007

Reacties:

Datum: 04-07-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Jammer dat die luidsprekers ervoor staan. Echt een hele mooie foto waar verschrikkelijk veel Woensel op te zien is. Een foto om samen met Woenselnaren te bekijken. De datum? Van vóór 19 september 1944 denk ik.


Datum: 05-07-2007
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Waarom een luidspreker en niet een lichtspot?


Datum: 05-07-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Opvallend is de 220V-voeding via het stopcontact. Als je 220 volt op een speaker zet, doet ie van alles, behalve geluid geven. En zogenaamde actieve speakers waren er volgens mij toen nog niet. Ik ga dus met K mee en denk dat het spots zijn.


Datum: 05-07-2007
Naam: Jan van Berlo  
img

In de oorlog stonden er zeker geen spots. Kunnen het luchtalarmsirenes zijn?


Datum: 07-07-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Op foto 4240 zie je dezelfde ronding van de luidspreker en je ziet hier de vorderingen van de bouw van het hoogspoor. Dan moeten de luidsprekers tot begin vijftiger jaren op de lichttoren gestaan hebben.


Datum: 08-07-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Hans, je hebt een punt. In 1951 zijn er weer luidsprekers op de toren, of dit te maken heeft met de jubileumfeesten weet ik nog niet. Wel weet ik nu ook dat de luidsprekers van voor de oorlog van een ander type waren.


Datum: 08-07-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Volgens mijn mening heeft hetgeen we hier zien iets met zenden/ontvangen van beeld en/of geluid te maken. De kabel ging volgens mij naar onder het Nat. Lab. Is dit niet een soort schotel in zijn kinderschoenen?


Datum: 11-02-2011
Naam: MichaĆ«l Hendriks  
img

Corrigeer me als ik er naast zit, maar kijken we hier wel vanaf de Lichttoren? Als ik de positie van de St. Antoniuskerk als uitgangspunt neem en de loop van de Boschdijk via de Fellenoord naar de Woenselse overweg voor de geest haal, denk ik dat we hier een heel stukje op de (huidige) Mathildelaan zitten!


Datum: 12-02-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Toch niet Michaël, dit is echt gezien vanaf de Lichttoren. Ik heb verschillende foto's bekeken en vergeleken. Kijk b.v. maar eens naar foto 24553. Als je daarop een lijn trekt vanaf de lichttoren naar de Antoniuskerk wordt het wat duidelijker. Overigens, het bewijs dat deze foto van vóór 19 september 1944 is vind je als je inzoomt op de Antoniuskerk. De kerk is hier voorzien van luchtbogen, deze zijn bij het bombardement van 19 september vernield en bij het herstel niet meer teruggebouwd. Zie foto 24553.


Datum: 12-02-2011
Naam: Toon Franse  
img

Deze foto is volgens mij in de jaren rond 1935 genomen, omdat de Boschdijk bij de Pauluskerk nog vol staat met bomen.