EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12331

Bijdrager:

Jaar:

1915

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Schildersbedrijven

Onderwerp 3.:

Thijs de Haan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Brievenhoofd M.J. de Haan

Beschrijving

Rekening voor de Padvinders Organisatie. Waar zou dat lokaal geweest zijn?


Geplaatst op

04-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-07-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Matheus Jacobus (Thijs) de Haan was het vierde kind van Caspar IV (Jebke) de Haan en Hendrika Hezemans. Na de dood van zijn vader in 1894 begint Thijs een eigen schildersbedrijf. In 1908 vestigt hij zich op Markt 28 in het pand van Bockholts naast Café Neuf.


Datum: 29-07-2007
Naam: Ad van Best, Scouting Stratum  
img

Het padvinderslokaal bevond zich in de oude lucifersfabriek op de Vestdijk. Hier waren ook drukkerij Schäfer en sigarenfabriek Meijer/Blomhof gehuisvest. De locatie wordt ook aangeduid als Langendijk. In de oorlog is het door de bombardementen zwaar beschadigd. Op dit moment is hierin autobedrijf en parkeergarage Van der Meulen/Ansems gevestigd.


Datum: 06-02-2008
Naam: Albert Bockholts  

Bij foto 418 staat 't jaar 1909 vermeld en daar had zich reeds de hoedenmodiste mejuffrouw Josine de Haan gevestigd, hetgeen aan de etalage te zien is. Deze lijkt echter op dat moment niet met hoeden te zijn ingericht. De huisnummertelling op de Markt begon met Café Neuf op nr. 1 en huis- en decoratieschilder P.H. Bockholts (mijn overgrootvader) woonde en werkte met zijn beide zonen Albert en Piet op nr. 2. De huisnummering op de Markt telt gewoon door. Mogelijk dat Matthijs de Haan het schildersatelier en de verfwinkel die ruim achter het woonhuis lagen (met een achteruitgang naar het Nieuwstraatje) zelf heeft gebruikt. Ik weet niet of Matthijs en Josine broer en zus waren.


Datum: 06-02-2008
Naam: Peter Vermeulen  

Josine was de dochter van Mathijs de Haan. Geboren in 1881 en enigszins gehandicapt. Om haar in staat te stellen zelf in haar levensonderhoud te voorzien stichtte haar vader naast zijn eigen schilderszaak een hoedenwinkel waar zij als modiste werkte.


Datum: 22-02-2010
Naam: Liduine Bockholts  
img

Mijn moeder heeft ook in dit pand gewoond. Mijn vader is op huisnummer 2 geboren. Mijn moeder werkte ook in de hoedensalon op huisnummer 2 bij juffrouw Josine de Haan. Daarom woonde mijn moeder ook op Markt huisnummer 2. Op een gegeven moment is juffrouw Josine in de Gasthuisstraat in een zustersklooster in pension met, ik rneen, vriendin: Mary Luiten. Wij kwamen als kinderen ook op bezoek bij juffrouw Josine.