EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12252

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Gagelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Antoniusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Antoniusschool Gagelstraat klas 2 1953/54

Beschrijving

2e klas van meester Schellekens. Enkele namen: Frank v.d. Weide, Piet Smulders, Van Bekhoven, Piet Hoeks, Jack v.d. Berg, Van Maurik, Van Dijk, Bart v.d. Vorle, Wim Adriaans, Van Bracht. Wie weet er nog meer?


Geplaatst op

26-06-2007

Reacties:

Datum: 26-06-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Jos Toirkens, geboren 21 juni 1949, destijds wonend Willemstraat 96, thans Veldhoven. Volgens mij is het het blonde jongetje, net onder de arm van de meester.


Datum: 03-11-2009
Naam: Will van Bragt  
img

Deze foto is volgens mij van de eerste klas! Kijk ook maar naar de diverse naamplaatjes die her en der werden opgehangen om het "lezen" te leren! Ook kon meester Schellekens zo mooi de Sint op bord tekenen. Een waar artiest voor die tijd! Ik kan me dan ook de meeste snuiten heel goed herinneren en zal de namen proberen weer te geven, van links naar rechts.
Voorste rij: Gijsje Guntlisbergen, ???.
Tweede rij: Jacky v.d. Weijde, Tonny van Maurik, ???, ???, Theo van Iersel, Frank v.d. Weijde.
Derde rij: Andre Meulman, Harm Uringa, Jan van Bekhoven, Piet Smulders, ???, Jos van Amersfoort.
Vierde rij: Johny Klumpkens, Pietje Hoeks. Vijfde rij: ???, ???, Jacky v.d. Berk, Willy van Bragt (inzender!), ???, Eddy Toirkens, Johan v.d. Mortel, Cor Waterschoot, Pietje Smulders, Roely Verhappen, ??, Johny Jansen, Willie v.d.Ven.
Zie ook de laatste klassefoto 12062 van deze groep uit 1957 en opmerking omtrent een mogelijke reünie.


Datum: 12-01-2010
Naam: Hans Belt  
img

Dit was de eerste klas. Na de kleuterschool met nonnen als "zuster Carla" kreeg ik voor het eerst een meester. Schellekens had de eerste klas en in de tweede klas stond toen Raaymakers. Ik herken van deze foto wel de meeste namen, maar geen gezichten van klasgenoten. Ik ben (links) voor de muur de tweede van links.
Dezelfde klas staat met Saenen op foto 18554. Foto 12062 is van een andere groep, Ik heb De Wit niet als onderwijzer gehad.


Datum: 23-01-2020
Naam: AMGB de Wit  
img

Dhr. Schellekens is in de jaren vijftig geopereerd aan zijn hart. toen ik (AMGB/Louis de Wit zoon van onderwijzer FPC/Frans de Wit) in de vijfde klas zat, heeft mijnheer Schellekens een keer met de klas tijdens de zwemles meegezwommen. Hij had een groot litteken op zijn borst. Tevens heeft hij MO geschiedenis gestudeerd en is later in Helmond docent geworden.