EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12211

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Rivierstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rvierstraat (1)

Beschrijving

Zie hierbij ook foto 12173 en vergelijk. Van in de jaren '60 weet ik nog dat in het tweede huis rechts de fam. V.d. Heuvel woonde. Zij hadden op de hoek van de Ploegstraat / Staringstraat een slagerij. Daar werd vlees verkocht van eigen beesten. Vervolgens in het vierde huis de fam. Beks, die een stukadoorsbedrijf hadden. Daarnaast Kamsteeg met zijn dakdekkersbedrijf.


Geplaatst op

24-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-10-2009
Naam: Jaqulien Manders-Jansen  
img

In dat huis naast Van de Heuvel heb ik gewoond. Het is het huis waar de vlag uithangt op no 23. Moeder heeft daar gewoond tot 1998, daarna is ze naar het bejaardenhuis gegaan. Naast ons aan de andere kant woonde in dat bovenhuis de familie Lindemans. Onder in de garage was een loodgietersbedrijf. Dan woonde er een politieagent van Ballegooi en daarnaast de familie Liebrechts, naderhand de familie Peijnenburg die de kruidenierswinkel had overgenomen. Naast Bex woonde een familie die een aannemersbedrijf had.


Datum: 23-06-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Was dat loodgietersbedrijf niet Verleijsdonk? Ik kan mij er iets van herinneren, uiteindelijk woonden wij op nr.10. Marjon Peijnenburg was en is nog steeds een vriendin van mijn zus. Jaqulien, heb jij ook een broer die Harry heet. En rechts van de kruidenier Peijnenburg was een gangetje en als ik het goed heb liep dat ook achter de tuin van de Fam. Jansen en die hadden een appelboom achter in de tuin met overhangende takken.