EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12175

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleine Berg 79/81 (1)

Beschrijving

Dit pand, althans de benedenverdieping, had tot een aantal jaren geleden een aparte toegang via de poort aan de straatzijde.


Geplaatst op

22-06-2007

Reacties:

Datum: 23-06-2007
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Heeft Harrie Maas, de kunstschilder hier gewoond?


Datum: 07-09-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Vanuit ons huis op nummer 56 keken we uit op dit huis met zijingang. Boven woonde de fam. Smits. Hun volwassen dochter Willy verwende mij wel eens met kauwgum, ook nam ze me wel mee naar de kermis op het Edenplein. Toen ze trouwde verhuisde ze naar Vlaardingen, daar heb ik in 1950 nog een weekje bij ze gelogeerd. Dat was heel aardig van haar, want ze was al hoogzwanger en met een kereltje van 10 erbij was dat best zwaar. Wie er beneden woonde of wat daar gedaan werd, heb ik nooit geweten. In de jaren '90 heb ik er nog eens ontbeten met mijn moeder.


Datum: 07-09-2010
Naam: Peter Vermeulen  

Beneden woonde mijn oma Van de Broek. Zij was bij het uitbreken van de oorlog weduwe en mijn ouders zijn toen in het rechtse deel van het pand komen inwonen. Ikzelf ben daar ter wereld geholpen door ... de overbuurman dokter Van der Cingel.


Datum: 01-01-2013
Naam: Ab de Vries  
img

Beste Paul, ik weet nog dat jullie de onderste paneel uit de deur schopten en toen naar buiten konden. Jij hebt heel veel gespeeld met mijn broer (Albert) Bert de Vries.


Datum: 16-12-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ja Ab dat weet ik ook nog, jij was wat ouder dan wij en Bert was ongeveer onze leeftijd. Dat paneel ging er vooral uit als er op straat wat te doen was bijvoorbeeld 18 september, dan kroop ik wel een paar keer zo naar buiten en werd mijn oma naar buiten gestuurd, om me weer binnen te halen. De rotjes die ze om haar voeten kreeg geworpen negeerde ze ijskoud. Een paar jaar later heeft Priems er een nieuwe deur in laten zetten waar geen panelen in zaten, maar toen had ik ze ook niet meer nodig.


Datum: 16-06-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Peter, iedere keer dat ik je naam zie bij een foto komt het weer bij me op hoe kan het toch dat ik jou nooit gekend heb, ik kan me niet herinneren ooit een bewoner van het benedenhuis gezien te hebben, toch gek, ik heb er vanaf mijn geboorte in 1940 12 jaar pal tegenover gewoond.


Datum: 24-06-2018
Naam: Tini van Rooij  
img

Paul, helaas zul je geen antwoord krijgen op deze vraag, Peter is overleden, zie foto 35485