EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11826

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Eindje

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Overige Gebouwen

Onderwerp 3.:

Stroomhuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Het Stroomhuis.

Beschrijving

Gebouw te midden van nieuwbouw. <<< Oorspronkelijk had deze foto geen titel en werd geen locatie vermeld. Er zijn daarna erg veel reacties binnengekomen die meestal op hetzelfde neer komen. Ik plaats hier het commentaar van Tini van Rooij, die een vrij nauwkeurige beschrijving geeft (Peter) >>>


Geplaatst op

24-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-05-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Het gebouw staat momenteel bekend als Het Stroomhuis. Het werd als transformatorhuis door het toenmalige G.E.B. gebouwd aan de Harmoniestraat en draagt nu het adres Eindje 1. In het gebouw zijn tijdelijke werkruimten en expositieruimten voor kunstenaars ondergebracht. In het verleden is het ook in gebruik geweest voor daklozenopvang. Op foto 4242 zie je het Stroomhuis in haar oorspronkelijke omgeving. Ik dacht dat het pas gebouwd is na de sloop van het oude Eindje.


Datum: 25-05-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Is dit gebouw het restant van het oorspronkelijke Eindje?


Datum: 25-05-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Op foto 4242 zie je het Stroomhuis in haar oorspronkelijke omgeving. Ik dacht dat het pas gebouwd is na de sloop van het oude Eindje.


Datum: 25-05-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Dit gebouw stond tussen de Harmoniestraat en de Lijmbeekstraat (Eindje) op de plek waar eerder een Protestants kerkje stond. Het Eindje is hier verdwenen onder het hoogspoor. Zie de kaart van foto 2464.


Datum: 27-05-2007
Naam: Will van Oers  
img

Het stroomhuis is gebouwd in 1948/49, ondergetekende heeft de bouw hiervan nog meegemaakt, want wij woonden daar toen nog. Het laatste huis van het Eindje is gesloopt in september 1951. Overigens stond de maker van de foto 4242 op dezelfde plaats als waar eens mijn geboortehuis stond.


Datum: 22-12-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Op foto 29152 is te zien dat het Stroomhuis al gebouwd was toen het Eindje er (deels) nog stond. Het Stroomhuis staat zo dicht op het spoor dat je je afvraagt of dat geen planologisch foutje is geweest.....


Datum: 06-02-2015
Naam: Miranda van Mensvoort  
img

Hoi allemaal, voor mijn afstudeeropdracht ben ik op zoek naar informatie over het Stroomhuisje in Eindhoven. Ik heb op deze website al wat foto's gevonden en ben al naar het archief geweest maar helaas is er niet veel bekend over het voormalige transformatorhuis. Kan iemand mij er meer over vertellen? Ik ben vooral benieuwd naar de vreemde ligging en waarom het gebouw er zo uitziet. Alle informatie en/of foto's zijn welkom!