EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11822

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

St Theresiastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Theresiastraat.

Beschrijving

De Sint Theresiastraat met zicht op de Sint Theresiakerk.


Geplaatst op

24-05-2007

Reacties:

Datum: 25-05-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

In de vijftiger jaren had mijn ome Cees de Turck daar rechtsachter richting kerk zijn kousenstoppage-zaak Het Kousenwonder. Zijn tweede zaak opende hij later aan de Boschdijk. Die zaak verhuisde weer later naar het Hemelrijken 89.


Datum: 05-10-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Hier rechts woonde lang mijn tante met haar gezin. Links vooraan was een soort parochiehuis, waar wij in 1950 een lied moesten instuderen voor de gouden bruiloft van mijn grootouders. Ik ken het lied nu nog uit mijn hoofd.


Datum: 24-03-2008
Naam: Sylvia van Genugten  
img

Links vooraan was wat wij het patronaat noemden. Er werden voor de kinderen films gedraaid (Rintintin) en ik heb er 'n fancy fair meegemaakt. Ook was er 'n kleine bibliotheek die werd beheerd door 'n meisje dat Kemper heette en op de Zeelsterstraat woonde.


Datum: 30-03-2008
Naam: Sylvia van Genugten  
img

Wie weet nog dat er links helemaal vooraan 'n klein kruidenierswinkeltje was? De eigenaresse was Drieka van Zantvoort. Haar man was Willem van Zantvoort. Hij is in mijn herinnering gebleven als iemand die altijd kaarsrecht op zijn fiets zat. Wat zou ik graag daar nog eens een foto van zien. En weet iemand iets meer over de familie Van Zantvoort. Ik weet dat hun twee dochters Riek en Mietje naar Canada zijn geëmigreerd.


Datum: 16-05-2008
Naam: Johan Boogers  
img

Drieka en Willem van Zantvoort hadden ook nog een zoon (Harry), die ik vele jaren later nog meerdere malen heb ontmoet op de pastorie van de Maria Reginakerk, waar mijn tante Nel de scepter zwaaide over het huishouden van pastoor Hurkmans. Zelf woonde ik in die grijze oudheid ook in de St. Theresiastraat en wel in het laatste huis voor het Kousenwonder. Dat kousenwinkeltje maakte deel uit van het grote pand van het café (De Vriendschap) op de hoek van de Theresiastraat en het Theresiaplein.


Datum: 17-05-2008
Naam: Jeanne-Melters-Hooijen  
img

De sportmannen, Wim en Paul, hoorden ook tot de familie Van Zantvoort. Wim heeft in ieder geval minstens twee Elfstedentochten gereden, 1954 en 1956. En zij waren ook bekende kanovaarders, namen deel aan landelijke wedstrijden.


Datum: 23-09-2009
Naam: Joop van der Lingen  
img

In de oorlog en de bezetting van onze Franciscusschool in de Kootwijkstraat moesten wij daar voor halve dagen naar het patronaat naar school. We kregen toen twee sinaasappelen, een gift van het Rode Kruis.


Datum: 02-08-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Tegenover de kerk café Victoria van Jasper en Dien v.d. Gevel. Het café werd voornamelijk door Dien gerund en Jasper reed, dat was toen voor een kastelein nog mogelijk, taxi.


Datum: 02-08-2015
Naam: Marianne Groot-Maas  
img

Wat ik me afvraag is of dat café in 1955 de Vriendschap heette. Mijn opa met z'n tweede vrouw zaten er toen in, maar aangezien opa is overleden toen ik 5 was, weet ik er maar weinig van.


Datum: 02-08-2015
Naam: Redactie  
img

In het adresboek van 1953 staat in ieder geval café de Vriendschap vermeld op St. Theresiastraat 46. In het adresboek van 1964 staat café Victoria vermeld op dit adres. Op foto 36063 (mogelijkerwijs uit 1956), is dit café te zien. Helaas staan er mensen voor, zodat we de naam niet kunnen lezen.


Datum: 03-08-2015
Naam: Johan Boogers  
img

In 1956 heette dit café inderdaad café De Vriendschap en werd toen gerund door Marie Maas. De familie Van de Gevel is er pas later ingekomen.


Datum: 31-10-2015
Naam: Marianne Groot-Maas  
img

Marie Maas was opa's 2e vrouw. Ze woonden toen op de Hastelweg, opa was weduwnaar en zij weduwe met resp. 12 en 6 kinderen. Na opa's overlijden is Marie nog eens getrouwd en haar laatste jaren woonde ze in Veldhoven. Bedankt voor de info, zodat ik nu weer weet hoe het café toen heette.