EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11680

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat 142.

Beschrijving

Dit heb ik altijd een 'raar' huis gevonden. Ik weet niet of het vroeger een winkel was daaronder, maar het lijkt er wel op. Maar als je naar de bouw van het huis kijkt is het net of het maar half afgebouwd is. Ze kregen zeker de grond van de gang niet van het Paulushuis. Dit pand staat op de hoek Strijpsestraat/Schouwbroekseweg.


Geplaatst op

16-05-2007

Reacties:

Datum: 17-05-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Hier heeft vroeger, in de jaren vijftig, een radioschool gezeten. Wat ze daar deden weet ik niet.


Datum: 17-05-2007
Naam: P.van Huijkelom  
img

Dit was een avondschool. Hij werd ook wel radioschool Broere genoemd. Je kon daar voor radiomonteur VEV leren.


Datum: 17-05-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

De familie Broers woonde er toen, vijftiger jaren. Vader werkte bij Philips als ontwikkelaar van radio's en deed inderdaad iets als 'radioschool'. Een zoon van hen was Tom Broers, geboren ca. 1940. Wat hier winkel beneden wordt genoemd, werd nooit als zodanig gebruikt. Het was meer een hal met een granieten vloer waar de fietsen werden gestald. De wat vreemde bouw heeft inderdaad te maken met de ingang van het Paulushuis, school etc. aan de linkerkant ervan en dus kwam het in een soort rare hoek uit aan de Strijpsestraat. Trouwens de hele rij huizen links achter dit pand aan de Schouwbroekseweg heeft een kromming in de rooilijn, die je nergens in Eindhoven terugvindt.


Datum: 17-05-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Dit was inderdaad een soort radiowinkeltje. Links van deze woning lag het bejaardenhuis (zo noemde men dat in die tijd). Hoe het heette, weet ik niet meer. Maar tussen dat bejaardentehuis en die rechtse woning kon je via 'n klein steegje naar de Strijpse meisjesschool. Die eigenlijk weer uitkwam op de Frederiklaan. Was best spannend, want het was verboden om daar te komen!


Datum: 18-05-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

Klopt Ria, mijn nicht. Die ingang links hier liep naar achter toe, naar de 'meidenschool' aan de Frederiklaan. En wist je dat in het St. Paulushuis jouw grootvader Harrie Toirkens en later diens tweede vrouw nog voor enkele weken hebben verbleven? Maar opa 'had ur dun aord niet' en dus wandelde hij op een goede vrijdagochtend het bejaardenhuis uit, op weg naar de Willemstraat 96. Ja, via de Schouwbroekseweg, slechts 7 minuutjes verderop. Mogelijk dat ie nog effe aanlegde in het café van Miet Snoei aan de Draaiboomstraat.


Datum: 18-05-2007
Naam: Christine Manders- Meulensteen  
img

Op de begane grond van de meidenschool was de lagere school, Catharina. Daarvoor moest je door de ingang van de Frederiklaan waar ook een kleuterschool was. Op de eerste verdieping was de St. Joseph ULO. Als je daar op zat, mocht je door de ingang aan de Strijpsestraat. Wat nog veel fijner was: je mocht dan op de fiets komen. Op de lagere school was dat verboden.


Datum: 19-05-2007
Naam: Frans Gommers  

Film en Fotobank Noord Brabant, foto nr PNB001018771.


Datum: 20-05-2007
Naam: R.Bax Olfers  
img

Ik weet ook nog heel goed dat dit huis van de fam. Broers was. Ik was vriendin met de zusjes Broers, Tonny en Ans. Ik ben er heel veel geweest in mijn jeugd. Het was geen winkel beneden, het was een garderobe. Boven waren er twee leslokalen, daarnaast de slaapkamer, ik dacht van Tom en daarnaast de slaapkamer van de ouders en aan de achterkant waren er ook nog slaapkamers. Beneden was de voordeur, hal en de keuken, ik zie alles nog heel duidelijk voor me. We liepen soms stiekem naar de school langs het klooster van de nonnen, dat mocht niet! Ik heb zelf aan de overkant gewoond, bakkerij Olfers. Wat ik heel erg jammer vind, is dat wij geen foto hebben van de voorgevel. Ik heb wel een foto van onze buren kunnen vinden op internet van de fam. Verbeek-van der Made. Misschien komt er nog wel eens een foto van onze voorgevel van de winkel van bakkerij Olfers. Dat zou ik geweldig vinden. Ik ben er al heel lang naar op zoek!


Datum: 18-10-2007
Naam: Anny (van Grootel) Sisk  
img

Dit was inderdaad de hoek Schouwbroekseweg en Strijpsestraat, de ingang links was de ingang voor de St. Joseph ULO. Daar zat ik op school van 1948 tot 1952 en ik woonde toen op Strijpsestraat 125 naast de St. Trudo-pastorie.


Datum: 12-06-2017
Naam: wytzes  
img

Wij hebben in de familie een foto van vader Jo Broers bij zijn woonhuis, de Philips Radio School. Als iemand interesse heeft, laat het weten, dan stuur ik de foto op.
<<< Mogen wij je voor- en achternaam weten? (Red.) >>>


Datum: 02-03-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Aan de overkant op de hoek van de Schouwbroekseweg stonden geen huizen, maar rond 1950 stond daar een houten huisje, formaat stacaravan, waarin een zieke vrouw woonde die permanent het bed moest houden. Ik geloof dat het huisje mee kon draaien met de zon, maar dat weet ik niet zeker.