EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11336

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Celsiusstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Celsiusstraat 26

Beschrijving

Hier een weer een foto uit het album van mijn tante Riet.
Mijn vader is net terug uit indonesië. Het was feest voor de hele buurt. Dit is Celsiusstraat 26.


Geplaatst op

27-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-12-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

Anny, woonde naast jullie dan de familie Dijkstra? Hun dochter Marion (met prachtig rood haar) heeft een tijdlang verkering gehad met mijn broer Herman voordat deze naar Australië emigreerde. Ze hadden ook een neefje (Wim Koenders uit Breda) met wie ik omging als hij bij hen logeerde.


Datum: 10-11-2014
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Ja dat klopt, ik was nog klein toen zij gingen verhuizen. Er waren daar volgens mij ook puberdochters toen zij naast ons woonden, vonden wij als kleine meisjes dat wel interessant. Daarna is er een gezin komen wonen dat Ekstein heette. Heb jij daar ook gewoond? Linda


Datum: 10-11-2014
Naam: Harry Bouwens  
img

Nee, ik woonde in de Pieter Zeemanstraat, maar Rita, mijn zusje, ging af en toe wel om met Liesje Kielstra. Vandaar. Vanzelfsprekend kenden wij ook andere mensen in de omgeving Celciusstraat, Brugmanstraat, Fahrenheitstraat enz.


Datum: 10-11-2014
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Wij gingen als kind zijnde naar die grote speeltuin op de hoek Brugmanstraat/ Groenewoudseweg. Dat was een grote speeltuin met een soort huismeester die in de Brugmanstraat woonde.
Wij waren lid van die speeltuin en mochten (misschien daarom) daar tv kijken. Er waren nog niet veel gezinnen met een TV toen, wij hadden er in ieder geval nog geen. Leuke herinneringen hoor.


Datum: 10-11-2014
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Was hier (later) niet een winkel in dit pand? Een soort kruidenier als ik me goed herinner? En aan de overkant, op het plein,een bakker, schoenwinkel en kapper? Wij hebben tot 1971 op nr 12 gewoond.
Lijken me nu heel kleine huizen om met 6 mensen in te wonen, toen was dat heel gewoon.
Linda Aarts-Raats


Datum: 10-11-2014
Naam: Harry Bouwens  
img

Linda, woonden jullie naast de familie Kielstra?


Datum: 11-11-2014
Naam: Harry Bouwens  
img

De speeltuin was op de hoek van de Pieter Zeemanstraat en de Groenewoudseweg. Wij woonden er recht tegenover. De huismeester die jij bedoelt was de voorzitter, de heer van Eck. Ik weet nog erg veel van deze omgeving uit mijn vroege jeugd. Ik ben er opgegroeid tot 1960 toen ik ging studeren. Als je nog iets wil weten vraag het gerust. Groet, Harry


Datum: 11-11-2014
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Dat klopt het was Pieter Zeemanstraat / Groenewoudseweg!
Wij liepen vanuit de Celsiusstraat door een gangetje naar de speeltuin. Dat gangetje liep naast het eerste huis op de hoek van de Pieter Zeemanstraat. In mijn herinnering waren dat wel grotere huizen als bij ons.
De naam van de huismeester zegt mij niet veel meer.
Ik ben van 1956, misschien dat er nadat jij ging studeren een andere is gekomen? Weet wel dat hij een brommer had waarop ik wel eens mee mocht voor een ritje.
Er was vroeger ook een melkboer die volgens mij in de Jan vd Heijdenstraat een winkeltje aan huis had, en kwam die ook niet met paard en wagen langs de deur?
In die straat woonde ook een gezin Kusters, met 2 dochters ( Karin en Ans) waarvan de ouders op de markt stonden met stoffen.
Voor schooltijd ging ik daar langs om met Ans naar lagere school te gaan op de Allard du Hamelstraat.
Vooraf moest ik als ontbijt vaak gevulde koeken en chocomelk halen bij het Végé winkeltje van Zus van de Ven op de hoek van de straat. De ouders waren nml al vroeg vertrokken naar verschillende markten.


Datum: 11-11-2014
Naam: Harry Bouwens  
img

Leuke herinneringen Linda.
Ik ga even langs je opsomming.
Het eerste huis op de hoek van de P. Zeemanstraat was het laatste. De nummering begon aan de kant waar wij woonden op nummer 3. Het waren inderdaad voor die tijd redelijk grote huizen. Daarom woonden er ook allemaal (vrij) grote gezinnen.
De familie op het hoekje dat jij bedoelt heette Poell en daar waren 10 kinderen. Verder hadden alle gezinnen tussen de 5 en de 8 kinderen (wij 7)
Ik weet nu wie je bedoelt met de huismeester. Het was de oppasser. Zijn naam ben ik vergeten. Een beetje een bolle oude baas. Overigens is hij later nog opgepakt omdat hij niet met zijn vingers van kleine meisjes af kon blijven.
Overigens ben ik van 1942, dus wel wat ouder dan jij.
De melkboer heette Paul de Wert. Zijn paardje had overigens niet zo'n best leven, want hij werd regelmatig door zijn baas geschopt.
De familie Kusters heb ik volgens mij niet meer gekend.
Op de lagere school aan de A. du Hamelstraat heeft mijn zusje Rita ook nog gezeten. Meer info hierover kun je vinden op en bij foto 8871 op deze site.
Ik heb mijn lagere schooltijd aan de andere kant van de muur op de jongensschool doorgebracht. Op de site staat nog 1 foto waar ik op te zien ben. Op latere leeftijd sta ik op een voetbalfoto die je kunt vinden op de site als je Ahrend intikt.
Nou dat was het zo'n beetje. Over Zus van de Ven (die overigens eigenlijk Maria heette) en haar relatie met de andere melkboer Piet Feijen een volgende keer meer.
Een hartelijke groet,
Harry


Datum: 06-05-2015
Naam: Janneke  
img

Ben op zoek naar foto's van de Celsiusstraat in Woensel. Mijn moeder Hillie Ter Stege heeft daar met haar zus Alie en ouders Willemke en Aaldert Jan Ter Stege op nr. 4 gewoond. Mijn moeders vader is op 32 jarige leeftijd overleden. In 1938 zijn ze naar Drenthe vertrokken. Mijn oma's jongste zusje Grietje en broertje Harm hebben bij hen ingewoond. Zij zijn in Eindhoven blijven wonen.