EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11315

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Groenewoudseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Groenewoudseweg. (2)

Beschrijving

Hier nog een foto uit het album van mijn tante Riet, hier staat ze met haar nichtje op de Groenwoudseweg.


Geplaatst op

26-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-04-2007
Naam: Kees Van Dooren  
img

Naar ik nog weet woonde onze opa op nr 11, het op een na laatste huis. Elk blokje was opgedeeld in 4 woningen. voorbij de huizen was opzij van Philips Nederland een in onze ogen enorme speeltuin, in de straat ervoor was in een prive huis de voorkamer veranderd in een snoepwinkeltje.


Datum: 27-04-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Inderdaad, links naast het laatste huis was een speeltuin deze was van buurtvereniging Het Groene Woud. De draaimolen die zich hierin bevond was voorzien van geschilderde tafereeltjes van de hand van de Hr. van der Sangen uit de Brugmanstraat.


Datum: 27-04-2007
Naam: Walter Van der Elst  
img

Mijn grootouders woonden vanaf ongeveer 1950 op nr 115.
Ik heb heel wat plezierige uurtjes doorgebracht in de speeltuin aan het eind van de straat.


Datum: 06-12-2007
Naam: Arno  
img

Kees, dat klopt, daar woon ik nu, het was het huis van mevrouw Stallen.


Datum: 04-07-2008
Naam: Rien Kooijman uit Beverwijk  
img

Ja, dat klopt Walter. Wij speelden daar ook als we bij dezelfde opa en oma waren.


Datum: 04-07-2008
Naam: Mari Kieneker  
img

Achteraan de Groenewoudseweg/Vredenooord lag een Cafe waar men hondenmarkten hield in de jaren vijftig. Misschien is het witte vlakje tussen de boom en de fietser dit cafe.


Datum: 05-07-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Het café Groenewoud lag aan de Woenselse kant van het spoor, op Vredeoord.


Datum: 19-12-2009
Naam: Harry Bouwens  
img

De speeltuin Het Groene Woud lag aan de Pieter Zeemanstraat recht tegenover ons huis. Wij woonden in die tijd op nummer 3. Toen de straat werd doorgetrokken naar de Boschdijk werd ons nummer veranderd in nr. 71. Mijn oudere broer Fons woont daar nog steeds. De woning is inmiddels uitgebreid gerenoveerd. Voorzitter van de speeltuivereniging was de heer van Eck uit de Brugmanstraat.


Datum: 20-02-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

Er schoot mij nog een naam van een bestuurslid te binnen. De heer 't Lam uit de Jan van der Heydenstraat. Hij was erg actief in het onderhoud van de toestellen.


Datum: 01-05-2010
Naam: A. van Eijck  
img

Ik weet nog dat er hondenmarkt was bij café Groenewoud , dit stond ongeveer op de plaats waar nu het bezinestation staat. De hondenmarkt was altijd op zaterdag. Ik heb daar samen met mijn kameraad weleens een jong hondje gekocht. Ja de speeltuin het Groen-Woud roept bij mij direct enkele namen op nl. Harry en Pim Bouwens de buurjongen Nico van Buul en in mijn geheugen zit nog steeds de naam Josje Poel , deze naam zal ik nooit vergeten. Hij is verongelukt op de van Thienenlaan toen deze pas was geopend.


Datum: 04-03-2011
Naam: Thijs Roos  
img

Ook ik heb vele uren spelend doorgebracht in de speeltuin die later opgeslokt werd door Philips, heeft daar nog iemand foto's van?? En weet je wat nu het zalige is van deze foto, deze tijd? Vrijwel geen auto's en een hoop rust en stilte. Deze foto straalt dat gewoon uit.


Datum: 26-07-2011
Naam: Linda Aarts-Raats  
img

Ook wij hebben veel tijd doorgebracht in de speeltuin "Het Groene Woud" (tussen 1962 en 1966). Wij woonden in de Celsiusstraat en konden via een gangetje de Pieter Zeemanstraat oversteken en dan was je er. De beheerder woonde inderdaad in de Brugmanstraat. De naam weet ik niet meer precies.  Er was daar ook een soort van buurthuis in de speeltuin waar je op zaterdag- of woensdagmiddag bij een hobbyclub kon knutselen. Het woonhuis/snoepwinkeltje kan ik me goed herinneren, daar kochten we elke week van ons zakgeld snoepgoed.


Datum: 07-05-2013
Naam: Harrie Zeitzen  
img

De beheerder van de speeltuin was "opa van Kemenade" die in de Brugmanstraat woonde naast het snoepwinkeltje van mevrouw Stallen.