EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1110

Bijdrager:

Jaar:

1905

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk/Lange Dijk*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Langendijk

Beschrijving

Op de Langendijk, thans Vestdijk, ziet u vanaf de kruising met de Raiffeisenstraat links de de villa van Mignot en daarna de luciferfabriek van Visser, Langemeijer & Co. Rechts de bruggetjes over de stadsgracht.


Geplaatst op

22-08-2005

Reacties:

Datum: 23-10-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Vissers, Langemeijer & Co werd in 1884 onderdeel van Lucifersfabriek Mennen en Keunen. Tussen 1907 en 1916 was dit de Sigarenfabriek van Meier Blomhof. Als dit jaartal correct is zou deze foto de luciferfabriek Mennen en Keunen zijn.


Datum: 20-10-2010
Naam: R.Fleischhauer  
img

De villa links is waar tegenwoordig uitzendorganisatie Adecco in is gevestigd. In loop der jaren is er veel veranderd aan het pand. Aan de zijkant van de voorgevel is een ronde aanbouw geplaatst, de ballustrade is er niet meer en het torentje is er niet meer. Het hele pand is wit geschilderd, erg jammer. Op de achtergrond herken ik Ravensdonck, dat onlangs is verbouwd en de naam van het restaurant Ravensdonck is zeer kort geleden veranderd in "Vlijtig Liesje". Ik ben te jong om de luciferfabriek en de stadsgracht te kennen.


Datum: 10-07-2016
Naam: Redactie EiB  
img

De foto is vervangen door een mooi ingekleurd exemplaar uit de collectie van Jan Spoorenberg (09115). Op dit exemplaar wordt de Langendijk Grootendijk genoemd. In die tijd waren straatnamen nog niet officieel vastgesteld. Dat gebeurde na de annexatie in 1920.