EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

1075

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Textielindustrie

Onderwerp 3.:

Kodijko

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Personeel Kodijko in 1962

Beschrijving

De personeelsvereniging hield regelmatig avondjes in de kantine aan de Tongelresestraat. En eens per jaar was er het reisje, zoals hier in 1962 naar Rotterdam / Den Haag.


Geplaatst op

18-08-2005

Reacties:

Datum: 22-05-2006
Naam: D.van Klinken  
img

De tweede man van rechts, met wit overhemd en stropdas, is mijn vader(de heer J.van Klinken)
Hij heeft een prachtige tijd bij de Iris gehad. Hij werkte daar als kledingophaler en bezorger voor de stomerij.


Datum: 15-10-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Op de vierde rij van onderen, vierde van links zit mijn ome Crist van den Broek met links van hem Tante Paula vd Broek-Deeben, ome Crist en Tante Pauw woonde in het huisje op het terrein van Kodijko.


Datum: 06-09-2009
Naam: Fien Knipmeijer  
img

Inderdaad hier staan Jan en Nelly de Brouwer op. Jeannie Daamen zie ik ook staan. Ik sta er ook op, maar ons Nellie zie ik niet staan, was misschien ziek, of moest thuis meehelpen. Verder zie ik nog wel een aantal bekenden. Dit was een reisje van Kodijko.


Datum: 14-09-2009
Naam: Magda Deeben  
img

De onderste rij 1e en 2e persoon van links zijn Mies en Piet van de Berk. De bovenste rij, 3e persoon van links is mijn moeder Marie Deeben - Paulij (overleden 4-9-2007). Mijn vader Martien Deeben (overleden 12-2-1956) werkte bij Kerssemakers linnenfabriek aan de Hoogstraat. Mijn ouders waren bevriend met Piet en Mies.


Datum: 28-04-2010
Naam: Jan Putman  
img

Op de bovenste rij vierde van links Jo Putman onderhoudsmonteur en daarnaast vijfde van links Nellie Putman-Dankers. Jo heeft na zijn pensioen nog enige tijd doorgewerkt bij KODIJKO tot de fabriek is opgehouden.


Datum: 14-11-2010
Naam: Annelies Kolkman-van Hoof  
img

De zittende man helemaal rechtsonder is mijn vader Edoe van Hoof. Hij was wever, o.a. van "monsters". Ook was hij EHBO-er en beheerde als zodanig ook op zeer discrete wijze de voorraad maandverband voor het vrouwelijke personeel dat daar op soms onverwachte momenten behoefte aan had. Verder herinner ik mij een verhaal dat hij een keer een meisje van het atelier had bijgestaan toen zij met een vinger tussen de naaimachine was gekomen en haar vinger + nagel met de naald doorboord had. Mijn vader is helaas op 8 september 2005 overleden; hij was toen 82.