EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

10182

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Schoenerstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schoenerstraat. (2)

Beschrijving

Het begin van de Schoenerstraat, bij de hoek Botenlaan. De rij huizen heeft inmiddels plaatsgemaakt voor ronde nieuwbouw.


Geplaatst op

14-03-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-03-2007
Naam: Nico van Valen  
img

Ja en de antennes voor ... schotels?


Datum: 12-07-2007
Naam: Jan Snijders  
img

Is er toen niet een gemeentebesluit gekomen dat er geen antennes meer op het dak van een huis mochten?


Datum: 25-08-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat was in de tijd van het Centrale Antenne Systeem, toen waren antennes taboe en voor een antenne van zo'n zender moest toen voortaan een vergunning aangevraagt worden. En ik denk dat het met de schotel dezelfde kant opgaat. Er zijn al flatgebouwen met een centraal schotelsysteem.


Datum: 18-12-2008
Naam: Wim Aarts  
img

De Schoenerstraat begon vroeger niet bij de Botenlaan maar bij de Strijpsestraat, Zeelsterstraat, Venstraat. Hij begon einde links van deze foto, ik heb zelf op Schoenerstraat 44 gewoond.


Datum: 19-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Leuk pak! Beetje flower power.


Datum: 24-12-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

De foto is van 1971 Wim en dit is echt wel hoek Botenlaan Schoenerstraat. Jan Snijders woonde in die tijd in de knik van de Schoenerstraat. Op de foto zie je volgens mij Gonnie, de vrouw van Jan.


Datum: 24-12-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Ja Ad, dat klopt. Het is mijn vrouw. Het is op de hoek Botenlaan Schoenerstraat. Daar woonden wij toen.


Datum: 24-12-2008
Naam: Wim Aarts  
img

Ad, de foto klopt helemaal maar ik praat van 1945. Toen begon de Schoenerstraat bij de Zeelsterstraat Strijpsestraat Venstraat. Later is het eerste stuk Schoenerstraat eraf gehaald en Botenlaan geworden.


Datum: 25-12-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Oké Wim, daar kan ik niet over meepraten,want toen liep ik nog in de luier.


Datum: 26-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Mijn man is ook geboren in de Schoenerstraat, zoals bijna al zijn broertjes en zusjes en naar ik meen op nr. 39. De familie de Groot dus. Op enig moment zijn ze met het hele gezin naar Gestel verhuisd maar weer veel later, na de herinrichting van de Schoenerstraat, hebben mijn schoonouders nog een paar jaar in een van de nieuwe huizen daar gewoond. Dus op hun oude dag nog even een paar jaar op Strijpse bodem, waar ze zich eigenlijk het meeste thuis voelden.


Datum: 27-12-2008
Naam: Jan Snijders  
img

Marijke, waar wij woonden dat was nr 51. Mijn vrouw kent de fam. de Groot wel, maar wat Wim Aarts zegt klopt ook. De Schoenerstraat kwam vroeger uit op de Strijpsestraat, Zeelsterstraat en Venstraat, het laatste stukje is Botenlaan geworden. Mijn schoonouders kwamen uit de Schoenerstraat nr 7, de fam. v. Zantvoort, beter bekend als de muzikale familie.


Datum: 27-12-2008
Naam: Wim Aarts  
img

De familie De Groot woonde schuin tegenover mij. Ik herinner mij nog dat wij voor 5 cent daar televisie gingen kijken. Dappere Dodo en de Verrekijker en de ouderen moesten 25 cent betalen, daar kregen ze wel een kop koffie bij. Een half jaar later hadden we zelf tv, maar De Groot was de eerste. Ik ben in de Schoenerstraat geboren en ben nooit uit de Botenbuurt weg geweest. Nu woon ik in de Loggerstraat, maar vroeger was het wel leuker in de buurt. Ik ken wel de namen van de mensen die daar woonden maar de gezichten ho maar.


Datum: 27-12-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wat leuk Wim. Heb ik nooit wat van gehoord maar ik krijg het nu bevestigd van mijn man, Arend (ze noemden hem vroeger op de lagere school Harrie omdat de pastoor vond dat Arend geen katholieke naam was). Goh, Wim, als je nog foto's hebt uit die tijd van buurt, huis, kinderen e.d., laat komen, laat komen. En ja, TV kijken voor een paar centen deden we in die tijd allemaal. Zo ook ikzelf, op woensdagmiddag en zaterdagmiddag en inderdaad voor 3 of 5 cent. De buurten waren toen allemaal leuker denk ik, zo ook bij ons in Tongelre. En hoe langer het geleden is, hoe leuker en mooier alles wordt. Waar zou dat toch aan liggen ?


Datum: 27-12-2008
Naam: Jan Snijders  
img

De Loggerstraat was toch een zijstraat van de Schoenerstraat? Als ik het goed heb woonde mijn vrouw Schoenerstraat nr 7. En v. Zantvoort dat was toch bij de afslag Loggerstraat?


Datum: 22-12-2010
Naam: H.van de Weijdeven  
img

Wim, inderdaad begon de Schoenerstraat bij de Strijpsestraat/Zeelsterstraat en het Ven. In het eerste huis woonde toentertijd groenteboer Koenen. Ik ben zelf geboren in de Schoenerstraat op nr. 62, net in het knikje. Later zijn we verhuisd naar de Loggerstraat nr.9


Datum: 24-09-2011
Naam: Henk van Winkel  
img

Het samenkomen van Botenlaan en Schoenerstraat is zonder tekening niet makkelijk te begrijpen. Het stuk Botenlaan op de foto was eigenlijk de ventweg. Die liep door vóór de laatste zeven huizen van de Schoenerstraat langs. De Schoenerstraat zelf kruiste de ventweg en voegde in op de hoofdrijbaan van de Botenlaan. Vandaar het kruispunt: Botenlaan, Zeelsterstraat, Venstraat, Schoenerstraat, Strijpsestraat. De zeven huizen zijn later toegevoegd aan de Botenlaan. Vandaar dat ik in die periode verhuisd ben van 25 naar 39 zonder te verhuizen.