EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

GP public Menu

Sport in het korps

Pagina 9 van 18

Watersport

 

opening van de politie visvijver

Een andere 'sport' was kennelijk ook belangrijk, getuige deze foto waarop hoofdcommissaris van der Werf (met hoed en vishengel) officieel de visplas van de politie sport -en ontspanningsverening opende, onder toezicht van Jos Schroeders (hoofd administratie) die achter hem staat.

waterpoloteam 1953

vlnr: Bergmans-Heefer-Delfortrie-Kieft-Mommers-Den Otter-Bierbooms-Desbouvrie en Jonai.

In 1953 had de EPSOV ook een waterpoloteam dat in den lande deelnam aan wedstrijden. (boven) Het was weliswaar niet het beste team maar wel een waar men, vanwege hun kracht en enthousiasme, terdege rekening mee moest houden.
Begin zeventiger jaren was er ook een waterpoloteam. Omdat het regelmatig voorkwam dat een of meerdere leden verhinderd waren, werden die aangevuld met mensen uit het korps die ook konden zwemmen maar het in het zwembad moesten opnemen tegen min of meer professionele teams. Het was dan vaak lachen, gieren en brullen maar ook bijna verzuipen.

In de tachtiger jaren behaalde het politie waterpoloteam nog een eerste plaats bij de officieuze politiekampioenschappen in Arnhem. Deze tak van sport is later een zachte dood gestorven.

 

TOP